Kapp Og Gjærsag Best I Test [2021]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 5 januar 2021

Beste Allrounder

5/5

Dewalt DWS774

Beste Proff

5/5

Bosch GCM 12 GDL

Mest For Pengene 

5/5

Makita LS0714L

Outsider

5/5

Milwaukee M18

Tysk Kunst

5/5

Metabo KGS

Overraskende

5/5

Hikoki C8FSE

Leter du etter en kapp og gjærsag? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest populære sagene og  fortelle deg hvilken sag som passer ditt bruk. 

Det er ikke alltid åpenbart hvilken funksjoner som er de viktigste og hvilke som er mindre viktig. I denne testen har vi gjort denne jobben for deg! 

Prisen er selvfølgelig alltid en viktig faktor. Vi har satt modellene opp mot hverandre ikke bare på funksjon, men også hvilken sag som gir mest for pengene!

Kapp og gjærsag ofte det elektriske verktøyet man bruker mest og har mest bruk for i snekker verden. Dette gjør det også til en av de viktigste kjøpene. Vi hjelper deg til å velge riktig, smart og økonomisk! 

 

Se de beste kapp og gjærsagene, under

1.

Dewalt kapp og gjærsag DWS774

Dette er en kompakt «all-rounder» som vil passe de aller fleste sitt bruk. Sagen er enkelt å flytte på, ta med seg i bilen og brukervennlig kappsag. Siden sagen er liten og lett passer den også inn i de små verkstedene, trange garasjer eller boder. For mange er plass et veldig relevant poeng for en god sag. 

Dewalt sin kapp og gjærsag er en presis sag som fungerer fint for både kapp og lister. 

DeWalt sin kappsag er utstyrt med et sterk LED-lys som lyser opp kappområdet og sagbladet. Dette resulterer i en skygge som gjør at du ser hvor du kommer til å kappe. Fint liten finesse fra DeWalt.1

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 12 kg

Hastighet: 1400W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 490 x 550 x 590 mm

Vår Dom

Dette er en velbygd DeWalt kapp og gjærsag. Velger du denne sagen kan det ikke gå så galt. Den er velprøvd og utviklet over mange, mange år. Undertegnede eier noen modeller tidligere av denne sagen og den fungerer utmerket etter 6 år i tjeneste. 

Dette er en sag vi varmt kan anbefale og føle oss trygge på at du blir fornøyd. 

10/10

2.

Bosch kapp og gjærsag GCM 12 SDE

La meg si allerede før introduksjonen, kjører du service og lurer på hvilke kappsag du skal ha? Ikke kjøp denne. Bosch sin kapp og gjæringsag er tung, og da mener vi tung. Denne er bygget på høy kvalitet og holdbarhet! Ikke minst har den en enorm kapasitet på både lengde og dybde kutt. 

Flytter du ikke sagen din hver da dermiot er dette drømme sagen. Det er veldig enkelt, det finnes ikke en bedre sag på mark det akkurat nå. Festool sin kan bare legge seg i forhold til denne sluggen. 

Presisjonen på sagen er helt perfekt. Alle vinkler stemmer på håret og alt av hva du kan forvente innfrir pluss litt til. 

Arbeidshest av en kappsag

Bosch sin kapp og gjærsag hadde uten tvil vunnet testen uten tvil, men nå har det seg slik at testen er for flertallet. Og for å være ærlig, dette er ikke en sag for flertallet, men en sag for de som er litt mer seriøs. 

Ikke misforstå oss, har du pengene løp og kjøp, men er du hobby snekker med begrenset budsjett så burde du rette øynene mot DeWalt sin kappsag.

Veldig presis, tung, lagd for proff, enorm kapasitet 

Dette er som du sikker skjønner du nå en sag du aldri kommer til å angre du kjøpte. Med denne sagen trenger du et arbeidsbord som du ser på bildet. Sagen veier hele 19 kg, så denne vil du plassere støtt og godt på et arbeidsbord

nyttige funksjoner

Bosch sin kappsag har innebygd dybdestopp. Denne sagen har enorm kapasitet på hvor høyde planker du kan sage. Det er ikke alltid du skal sage tvers over, men lage en sammenføying hvor du kun skal sage halvparten av dybden på planken. Denne sagen kan du gjøre dette med, enkelt. 

Kapp og gjæringsagen har dobbel laser linje. Det vil si du har en laser strek på hver side av sagbladet slik at du alltid har full kontroll over hvor sagbladet treffer.

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 28,6 kg

Hastighet: 1800W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 860 x 600 x 530 mm

Kapasitet: 120×400 (!)

Gjæringsinstilling: 52 ° V / 60 ° H

Skråkappingsinnstilling: 47°V/47°H

Vår Dom

Kort oppsummert er dette vår favoritt. Dette er en knall kapp og gjærsag som kommer til å takle ALT du kaster mot den. Sagen er bygget for robust bruk og derfor er kvaliteten på sagen upåklaglig.

Du kommer nok til å bli overasket når du pakker ut dette monsteret av en sag. Til gjengjeld får du en pålitlig sag som kommer til å følge deg gjennom mange, mange år. 

Dette er en sag vi kan lene oss tilbake i godstolen og med trygghet anbefale på det sterkeste.

Skal du bruke sagen inne på et verksetd er den også en helt ypperlig sag. Som allerede nevnt, burde du ikke kjøpe denne sagen om du f.eks. kjører service og flytter på sagen ofte. 

10/10

3.

Makita kapp og gjærsag LS0714L

Makita er et verktøy merke de aller fleste kjenner til. De har et rykte på seg for å produsere kvalitet, presisjon og god holdbarhet på sine verktøy. 

Hvis du lurte er Makita fra japan, og som alt annet Japan produserer gjør de det med stolthet og ære. Dette gjenspeiler seg også i verktøyene deres. 

Velger du en makita kapp og gjærsag kan det ikke gå så galt. Du får en utrolig bra sag for pengene du bruker. Denne sagen oppfyller alle kriteriene for en god kapp sag og prisen er langt fra avskrekkende. 

Denne modellen er veldig fleksibel og en sag du kan ta med deg overalt og fyre igang etter du har koblet den i strøm.

God kapplengde og kappdybde

Denne sagen har en kapplengde som strekker seg ut hele 300mm og kappdybde på 52mm. Hvis vi setter dette i perpektiv, kan du tenke deg kapasiteten og styrken denne sagen har. Vi kan faktisk kappe en limtre på 300x52mm!

Hvis vi skulle velge 3 nøkkeord på å beskrive denne sagen ville de vært: Liten, lett og kompakt som sparker godt fra seg!

Makita kapp og gjørsagen har en vinkelkapasitet på opp til 50° til venstre og 60° til høyre. Denne sagen låser seg automatisk til 7 vinkler som man ofte bruker. f.eks. 45 °

Sagen har også 2 forskjellige funksjoner når det kommer til lys. Den ene er vanlig LED lys som lyser opp selve arbeidsområdet, og laser lyset som indikerer hvor du kapper. 

Denne sagen kommer uten arbeidsbord, men vi har en klar anbefaler når det kommer til valg av dette. På bildet  ser du etter vår mening det beste arbeidsbordet til enhver kapp og gjærsag. Denne gir god støtte til materialene du skal kappe samt god bevegelighet når du skal flytte sagen

Bosch sin kappsag har innebygd dybdestopp. Denne sagen har enorm kapasitet på hvor høyde planker du kan sage. Det er ikke alltid du skal sage tvers over, men lage en sammenføying hvor du kun skal sage halvparten av dybden på planken. Denne sagen kan du gjøre dette med, enkelt. 

Kapp og gjæringsagen har dobbel laser linje. Det vil si du har en laser strek på hver side av sagbladet slik at du alltid har full kontroll over hvor sagbladet treffer.

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 13,5 kg

Hastighet: 1010W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 670 x 430 x 458 mm​

Kapasitet: 90-: 52x300mm 45-: 52×212 mm

Gjæringsinstilling: 45 ° V / 5 ° H

 

Vår Dom

Makita sin kapp og gjærsag er en av testens vinnere. Her får du MYE sag for pengene. Dette er uten tvil et 100% sikkert valg. Du vil garrantert bli fornøyd og sagen vil trolig følge deg til du selv velger å oppgradere den. Makita er kjent for god holdbarhet og verktøyene deres er vanskelig å slite ut. 

Kjøper du arbeidsbordet til denne sagen blir den komplett. 

Alt dette gjør at vi kårer denne sagen til mest verdt for pengene.

10/10

4.

Milwaukee Kapp og gjærsag M18 FMS190-0

Milwaukee er ikke det verktøy merket som brukes eller er mest kjent i Norge. De begynner å få mer og mer fotfeste, og det med god grunn.

Milwaukee kapp og gjærsag er Amrikansk merket og vi må helt tilbake til 1924 da merket ble startet. Dette sier oss litt om tyngden milwaukee har. På så mange år opparbeider man seg en del erfaringer og tard e med seg videre for å utvikle et produkt som er bra. Det er akkurat dette Milwaukee har gjort med denne sagen. Her merker man at det ligger mye arbeid bak med smarte løsninger, gode funksjoner og bra byggekvalitet.

Det er vanskelig å skille disse kapp og gjærsagene da alle er gode på sine måter. Vi har tatt de beste fra hvert merket, så er det opp til deg å velge hvilket merket du syntes passer deg best.

Vær obs på at dette er den eneste sagen i denne testen som er elektrisk. Dette gir i noen tilfeller små restriksjoner. Du må ha med deg batterier, og gjerne flere enn 1. 

Gode funksjoner på en økonomisag

Sagen har en funksjon som kalles «soft start». Dette hindrer sagen i å nappe når den starter. En funksjon som mange setter pris på, men også noen ikke kommer til å like spesielt godt. 

Sagen har god vinkelkapasitet med  45 grader til begge sier. 

Den har også elektrisk lås som gjør at sagbladet stopper omtrent med engang du tar hånden av «avtrekkeren». Dette har blitt ganske normalt i dagens kapp og gjærsager. 

Denne sagen har LED lys som skaper skygge på bladet slik at du vet hvor du kommer til å kappe. Fordelen med LED lys er at den også lyser opp arbeidsområdet. 

Kapasiteten på denne sagen er det som blir diskutert hyppigst. Det er en grunn for at Milwaukee har valgt å gå for akkurat en litt mindre kapasitet. Dette gjør at sagen holder seg utrolig lett, fleksibel og vi må ikke glemme at denne går på batteri. Det er ikke til å stikke under en stol at skal du kappe 48×198 hele dagen er det nok bedre å invistere i en kapp og gjærsag som går på strøm. 

Jobber du mye med listverk, små snekkerarbeider eller tar ofte med deg sagen på små jobber er dette en ideell sag.

Den er kompakt, liten og lett! Milwaukee kapp og gjærsag har også mulighet for å monteres på et arbeidsbord som du ser på bildet. For å få en kapp og gjærsag til å fungere optimalt må du ha et arbeidsbord

Når denne sagen er utstyrt med 5 amp batteri klarer den 300 kutt i en 48×98, noe vi syntes var ganske imponerende for kappsag som dette. 

Milwaukee kapp og gjærsag gjør en god jobb på å samle sag støv. Den kommer med en støvsamler pose som gjør en overraskende bra jobb med å fange støv. Selvfølgelig blir det ikke støvfritt, men det er det ingen sager som klarer enda. 

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 12,7 kg

Hastighet: bruk 5 amp batteri

Maks Diameter Sagblad: Ø190​

Gjæringsinstilling: 47 ° V / 47 ° H

Skråkappingsinnstilling: 45°V/45°H

Vår Dom

Vi liker å burke motto, «Ikke jobb hardere, men smartere». Dette motto passer fint til denne sagen. Du kan enkelt ta den ut av bilen uten å tenke på strøm eller andre ting for å starte jobben. 

Lett å frakte rundt og tar generelt liten plass i f.eks. bilen din. 

Selv om sagen er lettere, mer kompakt og går på strøm fullfører denne alle vanlig dags oppgaver en vanlig tømrer har. 

Igjen, ta en vurdering av bruken du har og finner du ut av at denne sagen passer deg, LØP OG KJØP!

10/10

5.

metabo kapp og gjærsag

Metabo er et godt kjent og etablert verktøy merke. Alle verktøyene deres er godt gjennomtenkt av tyske ingeniører. Metabo har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener her til lands. Hvis du går mye ute på byggeplass er det ikke så ofte du ser den.

Hvis du er innom en byggevareforhandler er det heller ikke Metabo som dominerer hyllene.

Det er det ingen grunn for! Metabo sin kapp og gjærsag er en kvalitetssag. Når vi også tar med byggekvalititen på denne sagen kommer du til å ha en sag lenge!

Sagen har ekstra støtte på anlegget som gjør at du kan skru ned å sikre planken som kappes.

Detter bra for to ting, den ene er at planken ikke beveger seg når du skal kappe. Det resulterer i et mer trygt kapp med tanke på nøyaktighet.

Det andre er sikkerhet. Denne funksjonen gjør at du ikke trenger å ha fingrene så nærme sagbladet. 

MEtabo kappsag

Sagen har LED lys på sagbladet som gjør at du ser og har kontroll på kapp området til enhver tid. 

Denne sagen er en maskin og selv o den heter kapp og gjærsag mener vi den trives best som kappsag til planker, søyler og dragere. 

Store kappsager krever også mye strøm, hvert fall når de starter. Her har Metabo kommet med en funksjon som tar seg av dette problemet. Den har nemlig startstrøms begrensning som hindrer at sikringen utløses ved start

Støvavsuget til Metabo sin kapp og gjærsag er bra. Kkke helt der oppe som DeWalt sin, men bra nok for de aller fleste. 

Vår Dom

Dette er en sag som takler alt. Den har god sagdybde, segbredde og er utrolig sterk. Ser du etter et arbeidsjern du ikke klarer å slite ut med det første er dette sagen for deg. 

Skal du drive med listverk og mere finsekring er dette kanskje litt overkill for deg.

Ikke misforstå oss, denne sagen fungerer utmerket for listverk også, men hvis du kun driver med finsnekring finnes det bedre alternativer.

En helt topp sag fra Metabo som det er lite å utsette på, passer perfekt for en tømrer eller hobby tømrer. 

10/10

Ting å vurdere før du kjøper en kapp og gjærsag

Før du kjøper en kapp og gjærsag må du definere hva du kommer til å bruke sagen mest till.

Er det å kappe lister?

Er det å kappe planker til reisverk? 

Detter er viktig spørsmål å reflektere over for å finne den beste kappsagen til ditt bruk. Selv om sagen heter kapp og gjærsag har de fleste styrker og svakheter i forhold til gjæring eller kapping. 

Når du lister er det viktig å ha en sag som er så nøyaktig som mulig når det kommer til vinkler. Man kan justere vinklene på bordet til sagen på de fleste kapp og gjærsagene, men dette krever litt kompetanse. 

Hvis svaret på spørsmålet ditt er at du skal kappe lister 95% av tiden med sagen holder det kanskje med en DeWalt kapp og gjærsag. 

Da er ikke kapp høyder og den slags så viktig. 

Skal du derimot kappe store planker i f.eks. reisverk eller også bjelker/søyler kan det være lurt med en stor sag fra Bosch.

Allerede nå ser du at det er vanskelig å si hvilke sag som er best uten at du vurderer hva du skal bruke sagen til. Kanskje noen sier kappsagen til Bosch er den beste, men hvis du kun skal kappe gerikter er den absolutt ikke den beste. 

 

Kapp og gjærsag test oppsumering

Forhåpentligvis har du blitt litt klokere før du går til innkjøp av en kapp og gjærsag. Bare husk å definere ditt behov så kommer du langt. 

Det er ikke til å legge under en stol at de litt dyrere modellene er bedre. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse da pris og kvalitet ofte henger sammen i verktøy industrien. 

Da ønsker vi lykke til med kjøpet! 

En kommentar om “Kapp Og Gjærsag Best I Test [2021]”

 1. Hei. Takk for god og nyttig informasjon. Jeg skal bygge meg en arbeidsbenk i garasjen med bordsag, gjærsag og fres. Alt skal felles/bygges inn i benken. Jeg er forsatt på planleggings stadiet, men er kommet et skritt videre med denne informasjonen. Jeg skal bruke det til hobby abeid. Mange ideer i sving. Noe bra og noe skrotes. Det er vel normalt.
  Ha en fin dag 🙂

  Svar
  • Hei Jonny.

   Takk for hyggelig tilbakemelding. Lykke til med arbeidsbenken og husk, kos deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar