Kapp Og Gjærsag Best I Test [2020]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 25 januar 2020

Beste Allrounder

5/5

Dewalt DWS774

 • Veldig lett med sine 12kg
 • Håndtak for enkelt grept når man skal bære sagen
 • LED lys på sagbladet


Beste Proff

5/5

Bosch GCM 12 GDL

 • Tilter vertikalt 45 grader begge veier
 • Kan gjøre anlegget på selve sagen lenger som du ser på bildet
 • Har en innebygde dybestopp slik at du har full kontroll

Mest For Pengene 

5/5

Makita LS0714L

 • Innebygd støvsamler
 • Maks skjæringkapasitet 300 mm og dybde 65mm
 • Bra byggekvalitet som gjør at den tåler en støyt


Leter du etter en kapp og gjærsag? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest populære sagene og  fortelle deg hvilken sag som passer ditt bruk. 

Det er ikke alltid åpenbart hvilken funksjoner som er de viktigste og hvilke som er mindre viktig. I denne testen har vi gjort denne jobben for deg! 

Prisen er selvfølgelig alltid en viktig faktor. Vi har satt modellene opp mot hverandre ikke bare på funksjon, men også hvilken sag som gir mest for pengene!

Kapp og gjærsag ofte det elektriske verktøyet man bruker mest og har mest bruk for i snekker verden. Dette gjør det også til en av de viktigste kjøpene. Vi hjelper deg til å velge riktig, smart og økonomisk! 

 

Se de beste kapp og gjærsagene, under

1.

Dewalt kapp og gjærsag DWS774

Dette er en kompakt «all-rounder» som vil passe de aller fleste sitt bruk. Sagen er enkelt å flytte på, ta med seg i bilen og brukervennlig kappsag. Siden sagen er liten og lett passer den også inn i de små verkstedene, trange garasjer eller boder. For mange er plass et veldig relevant poeng for en god sag. 

Dewalt sin kapp og gjærsag er en presis sag som fungerer fint for både kapp og lister. 

DeWalt sin kappsag er utstyrt med et sterk LED-lys som lyser opp kappområdet og sagbladet. Dette resulterer i en skygge som gjør at du ser hvor du kommer til å kappe. Fint liten finesse fra DeWalt.1

Hvorfor vi litke den
 • Presis sag
 • Lav vekt
 • Bra byggekvalitet
 • Enkel å bruke
Teknisk info

Vekt: 12 kg

Hastighet: 1400W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 490 x 550 x 590 mm

Vår Dom

Dette er en velbygd DeWalt kapp og gjærsag. Velger du denne sagen kan det ikke gå så galt. Den er velprøvd og utviklet over mange, mange år. Undertegnede eier noen modeller tidligere av denne sagen og den fungerer utmerket etter 6 år i tjeneste. 

Dette er en sag vi varmt kan anbefale og føle oss trygge på at du blir fornøyd. 

10/10

2.

Bosch kapp og gjærsag GCM 12 SDE

La meg si allerede før introduksjonen, kjører du service og lurer på hvilke kappsag du skal ha? Ikke kjøp denne. Bosch sin kapp og gjæringsag er tung, og da mener vi tung. Denne er bygget på høy kvalitet og holdbarhet! Ikke minst har den en enorm kapasitet på både lengde og dybde kutt. 

Flytter du ikke sagen din hver da dermiot er dette drømme sagen. Det er veldig enkelt, det finnes ikke en bedre sag på mark det akkurat nå. Festool sin kan bare legge seg i forhold til denne sluggen. 

Presisjonen på sagen er helt perfekt. Alle vinkler stemmer på håret og alt av hva du kan forvente innfrir pluss litt til. 

Arbeidshest av en kappsag

Bosch sin kapp og gjærsag hadde uten tvil vunnet testen uten tvil, men nå har det seg slik at testen er for flertallet. Og for å være ærlig, dette er ikke en sag for flertallet, men en sag for de som er litt mer seriøs. 

Ikke misforstå oss, har du pengene løp og kjøp, men er du hobby snekker med begrenset budsjett så burde du rette øynene mot DeWalt sin kappsag.

Veldig presis, tung, lagd for proff, enorm kapasitet 

Dette er som du sikker skjønner du nå en sag du aldri kommer til å angre du kjøpte. Med denne sagen trenger du et arbeidsbord som du ser på bildet. Sagen veier hele 19 kg, så denne vil du plassere støtt og godt på et arbeidsbord

nyttige funksjoner

Bosch sin kappsag har innebygd dybdestopp. Denne sagen har enorm kapasitet på hvor høyde planker du kan sage. Det er ikke alltid du skal sage tvers over, men lage en sammenføying hvor du kun skal sage halvparten av dybden på planken. Denne sagen kan du gjøre dette med, enkelt. 

Kapp og gjæringsagen har dobbel laser linje. Det vil si du har en laser strek på hver side av sagbladet slik at du alltid har full kontroll over hvor sagbladet treffer.

Hvorfor vi litke den
 • Veldig presis sag
 • Utrolig byggekvalitet
 • Høy kapasitet både motor og kapp kapasitet
 • Enkel å bruke
 • Vær OBS på at denne er tung og stor!
Teknisk info

Vekt: 28,6 kg

Hastighet: 1800W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 860 x 600 x 530 mm

Kapasitet: 120×400 (!)

Gjæringsinstilling: 52 ° V / 60 ° H

Skråkappingsinnstilling: 47°V/47°H

Vår Dom

Kort oppsummert er dette vår favoritt. Dette er en knall kapp og gjærsag som kommer til å takle ALT du kaster mot den. Sagen er bygget for robust bruk og derfor er kvaliteten på sagen upåklaglig.

Du kommer nok til å bli overasket når du pakker ut dette monsteret av en sag. Til gjengjeld får du en pålitlig sag som kommer til å følge deg gjennom mange, mange år. 

Dette er en sag vi kan lene oss tilbake i godstolen og med trygghet anbefale på det sterkeste.

Skal du bruke sagen inne på et verksetd er den også en helt ypperlig sag. Som allerede nevnt, burde du ikke kjøpe denne sagen om du f.eks. kjører service og flytter på sagen ofte. 

10/10

3.

Makita kapp og gjærsag LS0714L

Makita er et verktøy merke de aller fleste kjenner til. De har et rykte på seg for å produsere kvalitet, presisjon og god holdbarhet på sine verktøy. 

Hvis du lurte er Makita fra japan, og som alt annet Japan produserer gjør de det med stolthet og ære. Dette gjenspeiler seg også i verktøyene deres. 

Velger du en makita kapp og gjærsag kan det ikke gå så galt. Du får en utrolig bra sag for pengene du bruker. Denne sagen oppfyller alle kriteriene for en god kapp sag og prisen er langt fra avskrekkende. 

Denne modellen er veldig fleksibel og en sag du kan ta med deg overalt og fyre igang etter du har koblet den i strøm.

God kapplengde og kappdybde

Denne sagen har en kapplengde som strekker seg ut hele 300mm og kappdybde på 52mm. Hvis vi setter dette i perpektiv, kan du tenke deg kapasiteten og styrken denne sagen har. Vi kan faktisk kappe en limtre på 300x52mm!

Hvis vi skulle velge 3 nøkkeord på å beskrive denne sagen ville de vært: Liten, lett og kompakt som sparker godt fra seg!

Makita kapp og gjørsagen har en vinkelkapasitet på opp til 50° til venstre og 60° til høyre. Denne sagen låser seg automatisk til 7 vinkler som man ofte bruker. f.eks. 45 °

Sagen har også 2 forskjellige funksjoner når det kommer til lys. Den ene er vanlig LED lys som lyser opp selve arbeidsområdet, og laser lyset som indikerer hvor du kapper. 

Denne sagen kommer uten arbeidsbord, men vi har en klar anbefaler når det kommer til valg av dette. På bildet  ser du etter vår mening det beste arbeidsbordet til enhver kapp og gjærsag. Denne gir god støtte til materialene du skal kappe samt god bevegelighet når du skal flytte sagen

Bosch sin kappsag har innebygd dybdestopp. Denne sagen har enorm kapasitet på hvor høyde planker du kan sage. Det er ikke alltid du skal sage tvers over, men lage en sammenføying hvor du kun skal sage halvparten av dybden på planken. Denne sagen kan du gjøre dette med, enkelt. 

Kapp og gjæringsagen har dobbel laser linje. Det vil si du har en laser strek på hver side av sagbladet slik at du alltid har full kontroll over hvor sagbladet treffer.

Hvorfor vi litke den
 • God ergonomisk sag
 • Sterk og høy kvalitet
 • En utrolig bra sag for pengene
 • Enkel å bruke
 • Har mulighet for å kjøpe et av de beste arbeidsbordene
Teknisk info

Vekt: 13,5 kg

Hastighet: 1010W

Maks Diameter Sagblad: Ø 216

Mål: 670 x 430 x 458 mm​

Kapasitet: 90-: 52x300mm 45-: 52×212 mm

Gjæringsinstilling: 45 ° V / 5 ° H

 

Vår Dom

Makita sin kapp og gjærsag er en av testens vinnere. Her får du MYE sag for pengene. Dette er uten tvil et 100% sikkert valg. Du vil garrantert bli fornøyd og sagen vil trolig følge deg til du selv velger å oppgradere den. Makita er kjent for god holdbarhet og verktøyene deres er vanskelig å slite ut. 

Kjøper du arbeidsbordet til denne sagen blir den komplett. 

Alt dette gjør at vi kårer denne sagen til mest verdt for pengene.

10/10

4.

Milwaukee Kapp og gjærsag M18 FMS190-0

Milwaukee er ikke det verktøy merket som brukes eller er mest kjent i Norge. De begynner å få mer og mer fotfeste, og det med god grunn.

Milwaukee kapp og gjærsag er Amrikansk merket og vi må helt tilbake til 1924 da merket ble startet. Dette sier oss litt om tyngden milwaukee har. På så mange år opparbeider man seg en del erfaringer og tard e med seg videre for å utvikle et produkt som er bra. Det er akkurat dette Milwaukee har gjort med denne sagen. Her merker man at det ligger mye arbeid bak med smarte løsninger, gode funksjoner og bra byggekvalitet.

Det er vanskelig å skille disse kapp og gjærsagene da alle er gode på sine måter. Vi har tatt de beste fra hvert merket, så er det opp til deg å velge hvilket merket du syntes passer deg best.

Vær obs på at dette er den eneste sagen i denne testen som er elektrisk. Dette gir i noen tilfeller små restriksjoner. Du må ha med deg batterier, og gjerne flere enn 1. 

Gode funksjoner på en økonomisag

Sagen har en funksjon som kalles «soft start». Dette hindrer sagen i å nappe når den starter. En funksjon som mange setter pris på, men også noen ikke kommer til å like spesielt godt. 

Sagen har god vinkelkapasitet med  45 grader til begge sier. 

Den har også elektrisk lås som gjør at sagbladet stopper omtrent med engang du tar hånden av «avtrekkeren». Dette har blitt ganske normalt i dagens kapp og gjærsager. 

Denne sagen har LED lys som skaper skygge på bladet slik at du vet hvor du kommer til å kappe. Fordelen med LED lys er at den også lyser opp arbeidsområdet. 

Kapasiteten på denne sagen er det som blir diskutert hyppigst. Det er en grunn for at Milwaukee har valgt å gå for akkurat en litt mindre kapasitet. Dette gjør at sagen holder seg utrolig lett, fleksibel og vi må ikke glemme at denne går på batteri. Det er ikke til å stikke under en stol at skal du kappe 48×198 hele dagen er det nok bedre å invistere i en kapp og gjærsag som går på strøm. 

Jobber du mye med listverk, små snekkerarbeider eller tar ofte med deg sagen på små jobber er dette en ideell sag.

Den er kompakt, liten og lett! Milwaukee kapp og gjærsag har også mulighet for å monteres på et arbeidsbord som du ser på bildet. For å få en kapp og gjærsag til å fungere optimalt må du ha et arbeidsbord

Når denne sagen er utstyrt med 5 amp batteri klarer den 300 kutt i en 48×98, noe vi syntes var ganske imponerende for kappsag som dette. 

Milwaukee kapp og gjærsag gjør en god jobb på å samle sag støv. Den kommer med en støvsamler pose som gjør en overraskende bra jobb med å fange støv. Selvfølgelig blir det ikke støvfritt, men det er det ingen sager som klarer enda. 

Hvorfor vi litke den
 • Utrolig lett kappsag
 • God batteri holdbarhet
 • Bra vinkel muligheter
 • Enkel å bruke
Teknisk info

Vekt: 12,7 kg

Hastighet: bruk 5 amp batteri

Maks Diameter Sagblad: Ø190​

Gjæringsinstilling: 47 ° V / 47 ° H

Skråkappingsinnstilling: 45°V/45°H

Vår Dom

Vi liker å burke motto, «Ikke jobb hardere, men smartere». Dette motto passer fint til denne sagen. Du kan enkelt ta den ut av bilen uten å tenke på strøm eller andre ting for å starte jobben. 

Lett å frakte rundt og tar generelt liten plass i f.eks. bilen din. 

Selv om sagen er lettere, mer kompakt og går på strøm fullfører denne alle vanlig dags oppgaver en vanlig tømrer har. 

Igjen, ta en vurdering av bruken du har og finner du ut av at denne sagen passer deg, LØP OG KJØP!

10/10

Leave a Reply