Pull up stang test – Den beste pull up stangen [2022]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 desember 2022

pull up stang test

En pull up-stang er en stang som typisk kan festes i en døråpning, i taket eller på en vegg, og som man kan utføre en rekke effektive treningsøvelser med. Du kan blant annet gjennomføre chin ups eller pull ups, eller henge fra stangen når du vil strekke ryggen.

Dersom du ønsker å gå til innkjøp av treningsutstyr som er praktisk, lite plasskrevende og budsjettvennlig, er en pull up-stang et supert valg. Det finnes imidlertid mange løsninger å velge mellom, noe som kan gjøre det vanskelig å finne det beste produktet for akkurat deg.

I vår test av pull up-stenger har vi plukket ut de fire beste produktene basert på ulike eksperttester. Finn ut hvilken pull up-stang som er best, enten du leter etter et budsjettvennlig eller premium alternativ!

Innhold i artikkelen

 • Tips til deg som skal kjøpe pull up-stang
 • Hvilke er markedets beste pull up-stang?
 • Slik velger du riktig pull up-stang
 • FAQ – Ofte stilte spørsmål

Tips: Se etter dette når du skal kjøpe pull up-stang

Skal du kjøpe en pull up-stang er det visse ting du bør se ekstra nøye etter. Her er de viktigste punktene:

 • Komfortable håndtak med godt grep
 • Må stangen monteres med skruer, eller er det skrueløs montering?
 • Sjekk at bredden på stangen passer til eventuell døråpning
 • Tenk over hvilke øvelser du ønsker å gjøre

Utenom dette er det også nyttig å tenke over pris, maksimal brukervekt og hvor det er mulig å feste stangen. Dette er noe du finner mer utdypende informasjon om nederst i testen.

Pull up stang test

#1 TEST VINNER 

Abilica DoorGym

Vunnet en rekke tester og er en av de mest populære på markedet, med god grunn!

Titan Life Door Gym

Enkel pull up stang og testens rimeligste alternativ. Behagelig håndtak og enkel montering!

Iron Gym Xtreme

Kvalitet i alle ledd, men på bekostning av pris. Denne pull up stangen oser det kvalitet av!

Adidas Door Gym

Adidas er en av verdens største og mest respekterte leverandører. Dette er et trygt valg

Testvinner: Abilica DoorGym

Abilica DoorGym er et multiredskap som kan benyttes som pull up-stang, men som også er midt i blinken når du ønsker å trene push ups eller lignende. En av fordelene med denne stangen er at den også kan benyttes til å utføre push ups på bakkeplan med.

Abilica har designet enn pull up-stang som er lite plasskrevende, og som enkelt kan monteres i døråpningen. Dersom du vil trene fra bakkeplan, kan du enkelt legge stangen ned på bakken og utføre dype push ups. Produktet kan også festes på en vegg.

Du kan til og med trene magen din dersom du legger bruker stangen som grep under beinløft. Mulighetene er mange, og Abilica har laget en praktisk guide for hvordan du kan utnytte pull up-stangen til ulike treningsøvelser. Hent gjerne mer inspirasjon i denne.

Detaljer

 • Kan monteres på standard lettvegg (10–15 cm tykk),
 • Mulig å bruke på gulv
 • Kan monteres i døråpning (90 cm)
 • Enkel å montere
 • Egnet for trening av pull ups, push ups, beinløft og chins
 • Komfortable håndtak av skumgummi

Hva sier ekspertene

Abilica DoorGym har vunnet en rekke ulike tester det siste året, og er en av de mest populære pull up-stengene på markedet. Ekspertene trekker blant annet frem anvendeligheten som et stort pluss, da denne stangen kan brukes til mange øvelser.

Det er også verdt å trekke frem de komfortable håndtakene som en god grunn til å velge nettopp denne stangen.

Dette er en pull up-stang som best kan beskrives som et multiredskap, og den kan dessuten festes både i dør, på vegg eller på gulvet. Prisen er i det midtre sjiktet, og gjør dette til et godt valg for deg som ønsker høy kvalitet uten at det koster for mye. 

Beste pull up-stang på budsjett: Titan Life Door Gym

Titan Life Door Gym er en pull up-stang som først og fremst er designet for å monteres i en døråpning – som navnet også avslører. Stangen kan enkelt monteres i døråpninger som måler mellom 60 og 80 cm i bredden.

Pull up-stangen fra Titan Life har et veldig enkelt design, men du finner likevel flere grepsmuligheter, noe som gjør dette til et multiredskap for deg som ønsker å trene hjemme. Du kan blant annet bruke stangen til trening av armer, skuldre og rygg.

Detaljer

 • Kan monteres i døråpninger (60–80 cm)
 • Mulig å bruke til både dips, sit ups, pull ups og push ups
 • Maksimal brukervekt: 95 kg
 • Enkel montering
 • Prisgunstig alternativ
 • Behagelige håndtak

Hva sier ekspertene?

Titan sin pull up-stang har vunnet og scoret høyt i mange tester, og får dessuten mange positive tilbakemeldinger av brukerne selv. Her får du blant annet veldig behagelige håndtak å holde i under treningsøkten.

Titan Life Door Gym er kanskje først og fremst et godt valg for deg som ønsker å handle pull up-stang på budsjett. Dette er testens billigste stang, uten at dette ser ut til å påvirke funksjonalitet, design eller kvalitet i noen grad!

Beste premium-valg: Iron Gym Xtreme + hjemmetreningspakke

Iron Gym Xtreme er en pull up-stang som oser av kvalitet, og byr dessuten på mange nyttige grepsposisjoner. Denne kan du ikke bare bruke til å trene triceps, biceps og rygg, men også bryst, mage og skuldre.

Stålkonstruksjonen er veldig robust, og kan tåle en brukervekt på opptil 100 kg. Monteringen er også enkel, siden du kan montere stangen helt uten hverken bor, klemmer eller annet verktøy. Du løsner eller fester stangen direkte i dørkarmen på få sekunder.

Stangen har en rekke ulike håndtak, og alle er laget av behagelig skumgummi som gir deg godt grep mens du trener.

Du kan kjøpe Iron Gym Xtreme med en praktisk hjemmetreningspakke der du får med både Iron Gym Wire Speed Rope, Iron Gym Power Band og Iron Gym Speed Abs PRO. Dette gir deg mange muligheter for ulike øvelser av hele kroppen.

Detaljer

 • Kan festes i dørkarm (60–80 cm)
 • Komfortable håndtak i skumgummi
 • Profesjonelle kvalitetsmaterialer
 • Egnet for pull ups, push ups, sit ups, chin ups og diverse skulder- og armøvelser
 • Mange håndtak og grepsmuligheter
 • Tåler opptil 100 kg

Dette mener ekspertene

Iron Gym hjemmetreningspakke inkluderer Iron Gym Xtreme, og har vunnet tester i kategorien «premium pull up-stang». Dette er en treningsstang som har høstet mye ros hos ekspertene, blant annet på grunn av den robuste kvaliteten.

Dette er en pull up-stang som passer utmerket til deg som setter høye krav til kvalitet og holdbarhet, men også komfort. Skumgummien gjør det mulig å trene komfortabelt selv over lengre tid, siden du ikke glipper.

Prismessig er denne stangen testens dyreste, men du vil samtidig få mye utstyr og kvalitet for pengene.

Beste valg for tungvektere: Adidas Door Gym

Adidas Door Gym er en pull up-stang som er designet for deg som ønsker å kunne trene flere muskelgrupper i én og samme øvelse. Du kan blant annet trene utfordrende øvelser for armer, rygg og hender, der kroppsvekten din blir brukt som motstand.

Totalt gir Adidas Door Gym deg åtte forskjellige grepsmuligheter, noe som gjør det enkelt å finne øvelser som passer deg best mulig. De polstrede håndtakene er designet for å gi brukeren godt grep og behagelige treningsøkter.

Stangen tåler opptil 110 kg, noe som gjør den til det beste valget for tungvektere (i denne testen).

Monteringen er også veldig enkel, takket være motvekts-systemet. Her trenger du ikke skruer eller annet verktøy, og stangen kan festes rett på dørkarmen.

Detaljer

 • Mulig å feste i dørkarmer (60–80 cm)
 • Egnet for karmdybder fra 11–18 cm
 • Komfortable håndtak
 • Maksimal brukervekt: 110 kg
 • Enkel montering

Dette mener ekspertene

Adidas Door Gym er en pull up-stang som har fått mye skryt av både brukerne selv og eksperter. Dette er kanskje ikke så overraskende, da Adidas er en av verdens største og mest respekterte leverandører av sportsutstyr.

Pull up-stangen er veldig allsidig og funksjonell med sine åtte ulike håndtak, og oppleves dessuten som robust og stødig i bruk. Dette er et godt valg for deg som ønsker å slippe montering med skruer, og som samtidig verdsetter kvalitet og allsidighet.

Hvordan velge riktig pull up-stang?

Sammenlignet med mye annet treningsutstyr, er en pull up-stang nokså ukomplisert. Likevel er det visse ting du bør ta høyde for når du skal kjøpe en stang du kan trene pull ups med.

Vi skal her se nærmere på de viktigste faktorene. Husk at pull up-stangen som passer best for én person, ikke nødvendigvis er det beste valget for en annen.

Mulighet for ulike grep og øvelser

En pull up-stang er kanskje først og fremst designet for å enkelt kunne utføre pull ups. Mange av modellene er imidlertid multiredskap, og kan brukes til en rekke ulike øvelser. Nøyaktig hvilke øvelser, avhenger av stangens utforming.

Dersom du kjøper en pull up-stang med flere grepsmuligheter, kan du trene alt fra rygg og armer, til hender. Du kan for eksempel utføre pull ups, sit ups, chin ups eller trene skuldrene dine dersom stangen er multifunksjonell.

Komfort

Det å henge i en stang etter hele kroppsvekten kan være slitsomt – også for hendene. Dersom stangen ikke har komfortable håndtak, er det ikke sikkert at du vil klare å trene like effektivt eller lenge som du ønsker.

Velg gjerne en pull up-stang med behagelige håndtak av skumgummi eller lignende, noe som vil sørge for at du også får godt grep. Skumgummi gjør at du ikke vil skli og miste grepet selv om du er svett i hendene, og er dessuten komfortabelt å holde i over lengre tid.

Hvor kan pull up-stangen festes?

Det er også greit å tenke over hvor du ønsker å feste pull up-stangen din. Mange av stengene er designet for å kunne henges ulike steder, slik at du får flere valgmuligheter.

Skal du feste stangen i døråpningen, er det viktig å passe på at dimensjonene er riktige. Det er for eksempel mange pull up-stenger som er laget for å kunne henges i døråpninger på opptil 90 cm bredde. Andre har kun veggfeste, noe som er lurt å være obs på.

Montering

Når du skal skaffe deg en pull up-stang er det som regel relativt enkelt å montere den, og det følger vanligvis med en bruksanvisning som forklarer hvordan du går frem.

Noen pull up-stenger kan likevel oppleves som mer tungvinte å montere enn andre. Om du ikke er så veldig nevenyttig, er det greit å velge en stang som er rask og enkel å montere.

Maksimal brukervekt

Dersom du skal kjøpe en pull up-stang kan det også være lurt å sjekke om produsenten oppgir noen maksimal brukervekt. Noen har en maksgrense på 110 kg, mens andre passer til bruker som veier opptil 100 eller 95 kg.

Husk på at veggen eller dørkarmen pull up-stangen monteres på også skal tåle vekten din. Følg alltid produsentens anbefalinger og retningslinjer, slik at du ikke risikerer at stangen løsner under trening.

 

Pris

Selv om pull up-stenger er relativt billig treningsutstyr i den store sammenhengen, finnes det fortsatt dyrere og billigere varianter å velge mellom. For de fleste er pris en viktig faktor, og vi har derfor inkludert både dyre og billige produkter i testen vår.

Blant faktorene som påvirker pris kan vi nevne merkevare og hvorvidt det følger med ekstra tilbehør eller ikke.

Ofte stilte spørsmål

Hva er pull ups?

Pull ups innebærer at du løfter deg opp fra hengende posisjon mens du holder i en stang, slik at haken kommer over stangen. Dette er svært god trening, og du trener med din egen kroppsvekt som motstand. Øvelsen er ypperlig styrketrening for overkroppen og armene.

Hvilke øvelser kan man gjøre med en pull up-stang?

En pull up-stang er først og fremst egnet for pull ups, men kan også brukes til øvelser som chins, sit ups, push ups og lignende.

Legg igjen en kommentar