Beste Eksentersliper Test [2022]

Kjekt lite tips, eksenterslipere gjør den beste jobben med å fjerne en finish, finpusse trevirke, og pusse enkle metaller.

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 06. januar 2022

eksentersliper-test

Ser du etter en eksentersliper og er litt usikker på hvilke du burde velge? Da har du kommet til rett sted. Vi har tatt for oss markedets 5 beste eksenterslipere og gått i dybden på de. 

Etter du har lest hele artikkelen vil du enkelt kunne velge den eksentersliperen som passer deg og ditt behov best. 

Trenger du egentlig en eksentersliper?

Du trenger en eksentersliper. Det er så enkelt. Selv om du ikke har noen interesse i å snekre, trenger du fortsatt en. Denne sliperen kan hjelpe deg med mange forskjellige prosjekter som f.eks. fjerne maling av kledningsbord, reparere vegger, tak, lister. Plus restaurere og fjerne rust fra et hageredskap som ble satt bort vått for å nevne noe.

 

eksentersliper på batteri eller kabel?

Så vi har samlet et bredt spekter med eksentersliper, både med og uten batteri.

Det er mange fordeler med en på batteri samtidig som er det mange fordeler med de som har strømkabel.

Før du tar valget og bestemmer deg for hva som er «best» må du tenke over noen viktig faktorer.

hastighetvariasjoner

Mange eksenterslipere har bare en hastighetsinnstilling, men noen modeller har mulighet for å justere hastigheten. Med høyere hastighet vil du fjerne mer og raskere trevirke. Lavere hastighet er bra når sliper med et «fint» sandpapir og du prøver å oppnå en fin overflate.

Støvsamling

Noen eksenterslipere kommer med monterbar støvpose som samler noe av sagflisen som kommer fra pussingen. Andre modeller kommer med muligheter for å koble til støvsuger. Ingen av alternativene vil fjerne all sagflis/støv (du burde alltid ha på en støvmaske når du pusser) men de kan redusere utslippet i verkstedet ditt betraktelig. Særlig viktig å tenke på dette hvis du har et verksted og skal pusse mest innendørs.

Eksentersliper Test

#1 TESTENS VINNER 

Eksentersliper Makita 18V 

Topp eksentersliper fra makita. Denne gjør pusse jobben  mer morsom!

#2 Mest for pengene

DeWalt Eksenterslipere

Kjempe eksentersliper fra DeWalt. Lite vibrasjon, kraftig motor og velbalansert er nøkkelordene her. 

Bosch eksentersliper

Kompakt eksentersliper som er den beste til å samle støv og flis

Milwaukee eksentersliper

Flyr over trevirke du skal pusse! Liten kraftsalve fra Milwaukee 

Metabo eksentersliper

Kvalitet i alle ledd fra Metabo. Du kan ikke gjøre noe feil ved å kjøpe Metabo.

Makita eksentersliper

Med en vekt på rundt 1,5 kg og hvis du kjøper et par 5.0 Ah, 18V batterier er du klar for å pusse!

Makita sin eksentersliper virker som å slipe/pusse like fort som sin konkurrent DeWalt, men overaskende nok er den hele 1000rpm tregere enn DeWalt sin. 

Selv med et stort batteri føles denne velbalansert og sitter godt i hånden. 

Støv og flis oppsuget er bra, den får med seg det meste, men finstøvet slippes fortsatt ut i luften. Det gjør den dog med alle modellene som er testet. 

Ulemper? Eksentersliper er kraftig og det kan gjøre den noe baktung (kommer an på batteri størreske). Dette krever at man legger litt ekstra trykk foran slik at man sliper rett. Når du har blitt vant til dette er det ingen problem.

Spesifkasjoner :

papirstørrelse Ø: 125mm

Rotasjon; 7-11.000rpm

Vekt: 1,7 kg

Viberasjonsverdi: 2,5 m/s2

Driftstid: Lav hastighet 40min Høy hastighet 20 min

Bosch Eksentersliper

DeWalt sin eksentersliper er definitivt testens billigste! Det gjør den ikke noe dårligere og det er imponerende av DeWalt.

Denne kommer med avtagbar støvpose som gjør at du kan koble støvsugeren din til den. Dette resulterer i at den er svært god på støvoppsamling og hjelper deg med å holde verkstedet ditt rent og pent. 

eksentersliperen kann med 2 hastighetsinnstillinger, høy og lav som gjør at du kan bytte til et mer kraftig alternativ. Dette gjør at du kan pusse raskere og kraftigere. 

Motoren på DeWalt sin eksentersliper er laget for å redusere vibrasjon. Toppen er gummibelagt for å styrke grepet slik at den sitter skikkelig i hånden.

Begge disse tiltakene hjelper deg i en arbeidsoppgave som består av pussing. Det tar lenger tid før man blir sliten og det betyr mer pussing og mindre pauser. 

Spesifkasjoner :

papirstørrelse Ø: 125mm

Rotasjon; 8-12.000rpm

Vekt: 1,3 kg

Viberasjonsverdi: 2,5 m/s2

Lydeffekt: 91dB(A)

Bosch Eksentersliper

Dette er en av de beste eksentersliperene på markedet. Her får du kvalitet, men du må også betale noe mer for det. Håndtaket og grepet er upåklagelig og det føles som om man har full kontroll. 

Høydepunkter:

  • Føles stor, men det gjør at man har god kontroll
  • Variable hastigheter 
  • Fjerner trevirke raskt!
  • Lav vibrasjon
  • Støvoppsamlingen er utrolig bra

Mange frykter at siden størreslen og vekten på denne eksentersliperen er så stor så gjør det den ubalansert og klumpete. Dette er ikke tilfellet. Den føles velbalansert og god ergonomisk. Du kan fjerne håndtaket om du syntes det er i veien. 

 

Spesifkasjoner :

papirstørrelse Ø: 150mm

Rotasjon; 11-24.000rpm

Vekt: 2,4 kg

 

Milwaukee Eksentersliper

Med Milwaukee sin eksentersliper trenger du ikke å bruke mye krefter. Den holder seg der du vil den skal holde seg uten at du må omtrent holde den. Det føles ut som om den flyr over bordplaten med full kontroll.

Det er dessverre et men her. Støvoppsamlingen er designet fryktelig dårlig og føles stor og tung! – Spesielt når man tenker på at dette er en eksentersliper på batteri, vi ville liket at den hadde vært litt mer kvikk.

Den ideelle oppgaven for denne eksentersliperen vil være å fin utjevne bordtoppen eller håndtere noen høye områder du vil slipe ned.  

Metabo Eksentersliper

Dette er en verdig utfordrer til alle de andre budsjettvennlig esksentersliperene i testen.

Dette er tysk kvalitet og det merker man i metabo, lite er overlatt til tilfeldighetene. 

Byggekvaliteten og tyngen i denne sliperen er god. Det kjennes ut som kvalitet og det er det også. Den har en såkalt turbo motor som yter veldig bra. Sterk og fin som takler pussing av hardtre under høy belastning. Vibrasjon og grep er veldig bra, du har full kontroll og vibrasjonen slår ikke gjennom kroppen.

Den bråker ikke stort heller, men vi anbefaler alltid å bruke hørselvern med disse eksentersliperene uansett.

Spesifkasjoner :

papirstørrelse Ø: 125mm

Rotasjon; 4200-11.000rpm

Vekt: 2,3 kg

Kabellengde: 4m

 

Legg igjen en kommentar