Best I Test Bordsager [2021]

Hvis du noen gang har handlet på Internett vet du at ikke alltid får den kvaliteten du gjerne vil ha. Når du skal gjøre et større kjøp som en bordsag, vil du ikke gjøre den feilen. 

Etter du har lest denne testen vet du hvilken sag som du får mest ut av til den beste prisen!

Det er ikke alltid åpenbart hvilken funksjoner som er de viktigste og hvilke som er mindre viktig. I denne testen har vi gjort denne jobben for deg! 

Vi har sett nærmere på noen utvalgte bordsager slik at du kan gjøre et riktig valg basert på våre erfaringer. 

Vi har gått grundig inn i hver enkelt sag slik at du skal få all informasjon som er nødvendig for å gjøre er godt kjøp!

Hvis du føler deg nervøs før du skal bruke så mye penger på en sag så vil denne artikkelen fjerne tvilene dine og gjøre deg mer komfortabel. 

en sammenligning av våre favoritter

Bosch bordsag GTS 10 XC

Metabo bordsag ts 216

Dewalt bordsag DWE7492

Milwaukee bordsag ts 254

bosch bordsag gts 10j

De 5 best i test bordsagene for 2021

1. bosch bordsag GTS 10 XC Professional

Det er nesten så vi føler at Bosch ikke trenger en introduksjon. De er en av de mest kjente verktøymerkene over hele verden, og bordsagene deres er noen av de beste du kan kjøpe. Dette er grunnen til at vi valgte å kåre nettopp denne sagen, Bosch GTS 10 XC Professional bordsag til testens vinner.  Dette er en allsidig sag som er konstruert til proff markedet og de litt mer seriøse hobbysnekkerne. Dette er en sag som også passer i et verksted der sagen kan stå permanent. Bosch bordsagen er presis, konstant og utrolig sterk. Den har også ikke uventet super byggekvalitet og en masse funksjoner du ikke finner i noen andre bordsager.

Bosch bordsag GTS 10 XC Professional er en bordsirkelsag på 2100W med motorbrems, startstrømbegrensning, overbelastningsvern og konstantelektronikk for tøffe jobber. Praktisk selvjusterende parallellanlegg gir nøyaktige kutt.

Positivt 

Negativt

2. Metabo bordsag ts 216

Siden 1924 har Metabo levert kvalitets verktøy. Dette er et tysk produserte verktøy nærmere bestemt Nürtingen, og som kjent har tyskland et godt rykte på seg når det kommer til kvalitet.

Metabo bordsag ts 216 er ikke en hobby sag selvom det grå utmerket fint å bruke sagen som det. Denne sagen finner du i mange profesjonnesle firmaer rundt omkring. Merket har kanskje ikke fått den annerkjennelsen som den egentlig fortjener her i landet, men desto større grunn til å få øynene opp. Prisen er nemlig veldig konkurranseskyting for hvor mye verktøy du får.

Metabo bordsag ts 216 er en kompakt og robust bordsag som ikke bare egner seg som proff, men også hobby.

En funksjon for sikkerheten på denne sagen er motoren. Den starter ikke bånn gass, men har heller en litt rolig start før den kommer opp i matehastighet. Sammen med gjerde på sagen og et utmerket avsug overbeviser denne sagen på alle punkter.  

Positivt 

Negativt

3. Dewalt bordsag DWE7492 bordsag

Dewalt bordsag er en fantastisk bordsag. Det er et flott alternativ hvis du trenger å  å jobbe effektivt. Bordet på sagen er en fullstøpt aluminium topp.Dette gjør den lettere og mer presis. Funker veldig bra for hobby snekkeren som den proffe. Hvis du er ute etter et produkt som gir deg unik fleksibilitet, er dette noe for deg!

Positivt 

Negativt

Dewalt bordsag er lett justerbar, lett og bærbar. Selv om designet kunne vært bedre og det kan være noen problemer med støvoppsamlingsporten, er det samlet sett et anstendig produkt. Her får du en sag som det er bare å pakke ut å begynne sagingen! Dette er en god allrounder.

4. Bosch bordsag gts 10j

Investere i et produkt som vil garantere at du blir fornøyd når du ser byggekvaliteten,  merker ytelsen og at den holder i mange år er enhver kundes drøm. Bosch skjønner dette og er et solid og godt innarbeidet merket. Det merkes i verktøyene deres, og etter alle disse årene er det mange proffe som sverger til nettopp Bosch.

Deres mange års erfaring har gitt de erfaringer og et rykte  for å produsere kvalitet. Boschher gir ofte lang garanti på verktøyene deres nettopp fordi de vet at verktøyene er bra.

Bosch bordsag er designet for å fraktes enkelt. 15 amp gir denne sagen nok kraft  til å utføre de aller fleste oppgaver. Det at man kan fuse store bredder er også et kjempepluss. F.eks. finer plater som kan være opp til 1200mm brede. (Denne sagen kan kutte bredder opp til 500mm)

Når du bruker denne sagen er det eneste du trenger å gjøre å holde øynene oppe. Den har et gjerden system som vil gi deg presisjon du kan forvente av nettopp dette merket, Dewalt. 

Positivt 

Negativt

5. Milwaukee bordsag M18

Milwaukee bordsag M18 FTS210-121B er en 18 V bordsag med en klyvebredde på opp til 633 mm. Bordsagen har integrert oppbevaring for tilbehør.

Egenskaper

M18 Onekey Fuel bordsag gir kraft til å sage med samme resultat som en likeverdig nettdrevet bordsag – med kapasitet til å sage 190 m 19 mm OSB-plater på et fulladet 12,0Ah-batteri
Parallellanslag med tannhjulsjustering gir nøyaktig og enkel justering av anholdet fra fremsiden av sagen opp til 622 mm klyvebredde
211 mm blad gir 63 mm kuttedybde ved 90 grader
Selvspennende beskyttelseskappe og spaltekniv gjør at brukeren kan skifte og justere spaltekniven og kappen uten å fjerne spalteplaten
Integrert oppbevaring for sagtilbehør samt bærehåndtak
Den medfølgende avsugsadapteren passer til alle Milwaukee støvsugere

Positivt 

Negativt

vær sikker på hvilken bordsag som passer deg

Hvis du har lest gjennom alle anmeldelsene og føler at det ble litt komplisert, fortvil ikke. Vi har laget en utvidet artikkel som skal gjøre deg 100% sikker på at du velger den riktige bordsagen.

Husk på at noen modeller passer noen bedre enn andre slik at det å velge testen vinner nødvendigvis ikke passer deg. Eneste muligheten for å finne ut hvem modell som passer deg best er å forstå egenskapene til bordsagene.

Med å lese denne artikkelen om bordsager burde du kunne få nok kunnskap for å ta det riktig valget når du skal velge din fremtidige bordsag. 

type bordsager

Før vi hopper inn i hva som utgjør en bra bordsag må du vite at det finens forskjellige «hoved» typer brodsager. Her er noen av de:

 

Fraktvennlig (bordsirkelsag)

Først skal vi snakke litt om bordsager som er enkle å ta med seg rundt. Disse passer veldig bra for de som jobber for andre og må ha med seg verktøyet til kunden.  Sagene er aldri høye og de kalles bordsag av en grunn, de må nemlig stå på et bord. De forskjellige verktøymerkene produserer egne bord til sine sager. Disse bordene er ofte på hjul og gjøre at du enkelt kan trille de rundt, justere arbeidshøyde og jobbe ergonomisk. 

Disse sagene er uansett aldri så tung, du vil alltid kunne løfte den ut av bilen og ta den med deg hvor du vil. Disse sagene er opprinllig laget for akkurat dette, men det behøver ikke å bety at du ikke kan bruke den på et verksted. 

Selv om du faktisk har tenkt til å bruke den i garasjen eller i verkstedet ditt er det utallige fordeler med å bruke en bordsag. 

 • Den har et lite fotavtrykk og vil ta lite plass 
 • Du kan lett flytte den rundt omkring da den er relativt lett
 • Du kan få noen modeller med utmerket kraft og presisjon for en utrolig god pris!

Det finnes også noen negative sider ved en bordsag.

 • Gjerde på sagen er kort noe som kan gi mindre presisjon på store trestykker
 • De er ikke like kraftig som en formatsag

Dette holder som regler til de fleste, men fuser du alltid lange og tykke planker samt som du står inne på et verksted er kanskje ikke bordsag det riktig valget. 

Formatsag

Format er en tung og stor sag. Dette passer steder der sagen skal stå permanent. Dette er en typisk snekker sag som skal stå i et verksted.

De erveldig solid og har som oftest alltid en støpejerns topp som er helt rett. Dette gjør også at du aldri vil klare å slite ut en slik sag. Siden de er tunge og solide maskiner vil den vibrere mindre og føles mer jevn. Dette fører til rene kutt og er en fryd å kappe på.

Det er ikke uvanlig at disse sagene kan veie opp mot 250kg og da sier det seg sel at den trenger et permanent sted. Når sagen er montert lever den som regel hele livet sitt på samme sted.

Formatsag har mye mer kraft enn en bordsirkelsag. De leveres med motorstyrke på mellom 3-5HK. Husk på at det ikke er uvanlig at disse går på 3-fas. Da er det bare å ringe elektrikkeren så fikser han det.

Når alt kommer til alt vil en formatsag slå en bordsag på de fleste punkter. Dette er en sag for presisjon og det er derfor denne sagen egner seg best for snekkere. Altså de som lager møbler. 

Flatt bord

Hvis du ikke får en modell som har flatt bord vil du enkelt og greit aldri bli fornøyd. Det er et ordtak som sier at alle gode kutt begynner med et flatt bord. Dette er ikke en overdrivelse da det er essensielt for å få et rett, godt og kvalitets kutt. 

Får å sjekke om sagbordet ditt er helt rett må du bruke noe som faktisk er 100% rett. Dette kan f.eks. være et vater. Plasser det på bordtoppen, bruk gjerne litt sterkt lys på andre siden av vateret å se om lyset skinner gjennom noen steder. 

 

Ikke få panikk om sagbordet ditt ikke er helt rett. Dette kan du ordne selv og det er veldig lærerikt. Bruk sandpapir og slip ned ujevne overflater. 

Støpejernbord er de bordene som oftest er helt rette, det som holder lengst og har et rykte på seg for å være det beste alternativt. Som skrevet tidligere er også dette tungt! 

Som mange andre produkter, jo mer du er villig til å betale jo høyere kvalitet vil de ha. 

Vi kan konkludere med at et rett bord er viktig uansett om du snekrer nymøblering eller om du driver med konstruksjon. Et godt kutt begynner alltid med et rett bord.

Gjerdet tilbordsagen

Dette er noe som du vanligvis mer ofte enn ikke kjøper utenom sagen. Man bruker gjerdet som følger med, men kvaliteten på dette varierer veldig. Gjerdet må være helt rett da du refererer treet mot gjerdet. Selv om du setter opp gjerdet 100% korrekt hjelper det ikke om gjerdet er krummet. Ikke ta det for god fisk at alle modellene leverer gode gjerdet med bra kvalitet. 

Noen modeller leverer et bra gjerdet og dette blir også nevnt i anmeldelsen over. 

Det finnes få ting som er mer irriterende enn når alt er satt op perfekt, men kuttet ditt blir aldri bra uansett hvor mye du finjusterer. Er gjerdet ditt bøyd kast det. Kjøp heller et gjerdet med høy kvalitet slik at du sikrer deg mot gjentatte gode og høy presisjons kutt. 

På sagene som er testet ovenfor kan det være lurt å bruke tommestokken din å måle på begge sider av sagbladet for å sikre at gjerdet er rett mot sagbladet. 

 

Vi har også testet Krysslasere, klikk her for å lese om de beste!

Støvsamling

Jeg tipper de fleste som leser dette har brukt en bordsag før, ihvertfall en eller annen gang. Da har de sikkert også merket at de gir fra seg store mengder sagflis. Hvis du jobber ute på en byggeplass er det ikke sikkert det er så viktig om det flyr sagflis i alle rettinger. Husk at sagflis brytes ned enkelt og er ikke miljøfarlig. Det tilførere faktisk jorden mye næring. 

MEN, bruker du bordsagen innendørs kan det fort bli et stort problem. Da har ikke sagflisen noen sted å gå bortsett fra på tak, vegger og gulv.  Derfor kommer støvsamlingsystem til sagen godt med. Dette kan faktisk spare deg for mange ekstra timer med rydding. 

De fleste sager kommer med et slags støvsamlingsystem som prøver å samle sagflisen slik at det ikke flyr overalt. I de fleste tilfeller er det et hull under sagbladet som suger ut støvet. (Hvis du kobler på støvsuger, selvfølgelig) Dette er punktet som utgjør forskjell fra sag til sag.

Noen modeller så følger det med en støvpose du kobler på avsuget for å samle sagflisen. Dette systemet fungerer ikke så bra, men bedre enn ingen ting. Det fungerer best ute da det forhindrer at ikke sagflisen spruter i stor omkrets. 

I det fleste tilfeller kan du ta av støvposen å koble inn en støvsuger. Her burde du skaffe deg en grovstøvsuger eller et spon avsug.

Hvilken modell passer best for meg?

Hvis du har kommet så langt som til ned hit, gratulere. Du har nå mer kunnskap enn de fleste om disse sagene. Det kan hende du er litt «svimmel» etter mye informasjon og kanskje du burde lese noen ting engang til før du bestemmer deg. 

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken som du skal kjøpe pust ut og tenk deg om engang til. 

Les gjerne testen på modellen du ønsker en gang til, og tenk om dette er den perfekte modellen for deg. 

Tenkt over hvilke prosjekter du kommer til å bruke sagen mest til å gjør valget deretter. Jo flere «haker» du kan krysse av listen når du samlinger jo bedre valg det.

4 Comments

 1. John Sigurd Skjold februar 4, 2021
  • Petter Lund februar 28, 2021
 2. Martin Nyvoll juni 8, 2021
  • Petter Lund juni 25, 2021

Leave a Reply