Best i Test Krysslaser – Finn Den beste her

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

krysslaser test

En bra krysslaser kan være forskjellen på et virkelig bra utført håndverk eller et slurvete sluttprodukt.

Den mest nøyaktige laseren ville være et åpenbart valg hvis du ønsker 100% nøyaktighet. Hva du skal bygge eller bruke laseren din  til vil bestemme om du burde investere i en litt enkel krysslaser, eller en litt mer profesjonell. 

Selv om du er «amatør» eller proff burde ingen gå inn i et prosjekt uten en krysslaser. Det er ingen ting som er mer frustrerende enn skjeve stendere, plater eller lignende. Hvert fall når man gjerne oppdager feilen litt ut i jobben slik at du må gå tilbake å rive det du nettopp har satt opp. 

 Mest sannsynlig er du opptatt av nøyaktighet når du har vurdert krysslaser. Ikke vær fristet til å kjøpe den billigste krysslaseren når du først skal gå til innkjøp av en. Kjøp heller en av litt kvalitet og invester noen hundrelapper til. Holdbarheten, kvaliteten og nøyaktigheten på slike lasere er ekstremt bra. Annet argument for å investere noe mer kan være at disse laserne følger deg i mange mange år fremover hvis du behandler de bra. 

Beste sammenlagt 

5/5

Dewalt DW088K

Beste proff

5/5

pls 180G Z

Beste for pengene 

5/5

DW088CG

Test av krysslaser

1. Dewalt krysslaser DW088K

Introduksjon

DEWALT DWO88K selvnivelleringsintervall  krysslaser er det optimale valget for innen og utendørs prosjekter. Den presterer supert på byggeplasser som hjemme i huset ditt på mindre prosjekter. Krysslaseren er vanntett og den er laget for å tåle litt. 

For profesjonelle aktører som er ute etter et kvalitets verktøy som aldri svikter deg er dette en sikker vinner. Med tanke på prisen kan også hjemmesnekkeren koste på seg denne krysslaseren. 

Med denne laseren gjør merking av vegger til alle mulig plater til gulvarbeid jobben mye enklere. Du kan også være trygg på at resultatet vil bli 100% bra til slutt. 

Her er noe bruksområder man gjerne bruker nivellerings laser til:

 • Trekke el-kabler
 • VVS 
 • Rett opp gulvet
 • Sjekk enkelt dør høyde og vindus høyde
 • Monter rekkverk og lignende
 • Monter hyller, bilder og diverse rett
 • Sørg for enkel montering av all platekledning, som MDF plater, gips, våtromsplater ol.
 • Enkel sjekk lodd og retting på stendere 
 • pluss mye mye mer

Teknisk aspekt

DEWALT DWO88K er en batteridrevet krysslaser som benytter en vertikal og horisontal laser streker. Disse laserstrålene er lyse og godt synlig. Innendørs kan du fint se laseren på 30 meter avstand. Denne laseren leverer nøyaktighet til alle arbeider som f.eks. montere baderoms plater helt rett på veggen. Eller MDF panel til tak eller vegg . 

Design

DEWALT DWO88K er spesielt designet med to vertikal og horisontalt laser stråler som er godt synlig! Nøyaktighet på 0,3 mm avvik på 10 meter. Krysslaseren kommer med en magnet på braketten krysslaseren sitter på for enkel av og på montering. Den har en modus hvor laseren blinker hvis den står så skjevt at den ikke klarer å selv justere seg i vater. Da må du enkelt plassere den på et underlag som er litt rettere. 

Denne kommer også med en 3 års garanti og 1 års service garanti. egne  knapper (2 stk) som sitter på kontrollpanelet på siden av laseren gjør det enkelt å styre strekene. 

 

Vi har også skrevet om bordsager, klikk her for å lese testen

Materialer og dimensjoner

Sterk og holdbar krysslaser med IP54 karakter topp. Som kan forklares at laseren er vanntett og støvtett. Dette gjør at DEWALT DWO88K egner seg godt på byggeplasser og steder hvor det bygges. Den tåler en støyt. 

Med sine 0,46 kg og 112 x 61 x 113 mm mål er den liten og lett. Den bruker bare vanlig AA-batterier, 3 stk.

Bruk

DEWALT DWO88K kysslaser har blitt stemt på som en av de beste krysslaseren på markedet akkurat nå for gode grunner. Den er kompakt og allsidig i tillegg til å være brukervennlig. 

selvnivellering er nøyaktig og rask. Den kan bli brukt til å merke opp vegger, gulv og tak. 

Innebygd magnet i vegg hengeren gjør at den kan enkelt og raskt monteres opp og ned. kontroll paneler har 2 knapper som vil kontrollere både vertikal og horisontale laseren

Hvis du er redd for at det kan bli vanskelig å se laseren i sollys trenger du ikke å bekymre deg. Denne har en modus som gjør at den er godt synlig selv om det er lyst i rommet eller ute. 

Ikke bare er denne laseren full av funksjoner, men den er også brukervennelig som gjør at tiden du bruker på verktøyet er minimalt. Dette resulterer i mer tid på selve arbeidet. Gull verdt for de fleste. 

Andre viktige specs

Drevet av 3 AA-batterier som holder  opp til 20 timer effektiv bruk. Batteriene er inkludert i kjøper så du kan teste og kalibrere laseren med engang du får den. Når laseren har lite batteri vil den begynne å blinke som indikerer lavt batteri. Dette gjør at du forstår at det er lavt batteri slikt at du ikke står midt i et prosjekt så går den tom for strøm.

Hvorfor vi likte den

Dette produktet tikket av alle punktene vi hadde når det kommer til brukervennlighet. Den har et profesjonelt utseende og funker som en virkelig profesjonell laser, men den er 100 ganger enklere å bruke. Den har noen fantastiske funksjoner, og alle er enkle og rett frem å bruke! Her er noen av favorittene våre:

Hvorfor vi likte den

Nøyaktighet :

Antall laser streker :

Innendørs rekkevidde :

0,3mm på 10 meter

2

10 Meter

 

 

VÅR DOM:

Dewalt DW DW088K selvnivelleringsinterval krysslaser som går på batteri. Den har både mulighet for vertikal og horisontal vatring. Bruk av en kraftig rød laser kan man se den godt på en avstand opp til 10 meter med en nøyaktighet på 0,3 mm. Kommer med garanti på 3 år.

Våres andbefaling:

5/5

2. Dewalt krysslaser DW088CG

Introduksjon

DEWALT DW089k  selvnivellering krysslaser er enda et inovativt produkt fra DeWalt. Hva som gjør at denne krysslaseren skiller seg ut fra de andre er fargen på laseren. Den er grønn og ikke rød. Studier viser at øynene våre ser grønn bedre enn all annen farge. Dette gjelder for både der det er lyst og mørkt. Så er grønn laser bedre enn rød?

Vel, her er noen fakta:

Hvis vi sammenligner rød mot grønn så er rød laser mer synlig i mørke omgivelser.

Menneskets øye oppdager grønt veldig enkelt noe som gjør at den virker lysere i klima hvor det er lyst. 

Ellers er denne ganske like modellen over. Litt lenger rekkevidde og sterke laser lys. 

Teknisk aspekt

Denne modellen bruker også 3 AA batterier som kommer med laseren. Som nevnt har denne laseren grønn laser stråle noe som gjør at du ser den bedre i lyse omgivelser. DeWalt kyrsslaseren har en innendørsrekkevidde på 20 meter, dobbelt så mye som modellen over.

Den veier noe mer med sine 0,55kg. Målene er som følger: B 61mm, H:113MM, L: 112. DW089k   har også vertikal og horisontal laser streker. Den er av ganske lik oppbygning som gjør at denne også har god og robust kvalitet. 

Hvorfor vi likte den

Dewalt krysslaser DW088CG er veldig lik DW088K, modellen beskrevet over. Den er like på de fleste punkete og derfor vi har kuttet noen av disse punkete for denne modellen. Det er ikke noe vits å skrive det samme 2 ganger, for denne laseren er faktisk så lik. 

Det som skiller seg i all hovedsag ut er at det er en sterke laser og at fargen er grønn. Hvis du vil legge noen hundrelapper ekstra i det er dette modellen for deg. Vi plasserte denne på 2. plass kun med tanke på økonomi. De fleste vil kanskje ikke bruke ekstra penger på farge og styrke på laser. 

Hvis du likevel vil gjøre det er denne modellen helt super, like bra som den over bare litt bedre på lysstyrke og synlighet.

Hvorfor vi likte den

Nøyaktighet :

Antall laser streker :

Innendørs rekkevidde :

0,3mm på 10 meter

2

10 Meter

 

 

VÅR DOM:

Dewalt krysslaser DW088CG er like bra og kanskje litt bedre enn modellen over. For denne blir det samme konklusjon, men den har litt bedre synlighet og lysstryke. 

Vi gir den en stjerne mindre siden den koster omtrent 600-700kr mer enn DW088K

Våres andbefaling:

4.2/5

3. pls 180G Z

Introduksjon

PLS 180G er det kanskje ikke så mange i norge som hørt om. Dette er ikke det mest kjente merke innenfor disse landeområdet. Det de er gode på, det er lasermålere og nivellerings verktøy. PLS står for de som lurer «pasific laser system». Med 180G modellen oppgardere PLS sin forrige produktlinje med hovedfokus på holdbarhet. 

Dette merket har hatt stor fokus på nøyaktighet, men kan ha hatt litt å gå på når det kommer til holdbarhet. Dette gjelder mest for profesjonell bruk, da dette blir brukt litt «tøffere»

Vi tok denne med for å se hvordan den gjør det opp mot mer kjente merker. Det er alltid morsomt med merker man ikke vet om eller ikke så mye om. Vertfall hvis du er en verktøy entusiast som oss. 

Teknisk aspekt

PLS180G er en batteridrevet krysslaser som benytter en vertikal og horisontal laser streker. 

Den har en pendel lås som låser selve laseren slik at den holder seg stabil og trygg under transport. 

Laseren har klassifisering i IP54 som vil si det er vann og støvtett. Noe du burde forvente deg av disse type krysslaserne. Laseren trenger Tre alkaliske AA-batterier, IEC LR6.

Denne laseren har +-3mm avvik på 10meter. Arbeidsområdet eller rekkevidden på laseren er opptil 30 meter.

Den har noe lav batteri levetid da den kan forventes å holde 3 timer ved kontinuerlig bruk.

Horisontal og vertikal selvnivellering opptil ±6°

Laserstrekene er grønne som gir bedre sikt i lyse omgivelser. Denne laseren projisere 2 laserstreker, vertikal og horisontal. Du kan aktivere linjene separat slik at du ikke trenger å se laserkrysse om du ikke trenger dette. 

Det finnes ikke noe av og på knapp som de fleste krysslaseren vi har sett på har. Isteden trykker du på vertikal eller horisontal knappene for å slå den på og av. Trykk på en av de igjen for å skru den av. Dette gjør at det er en knapp mindre og brukervennligheten øker. Ved siden av vertikal og horisontal knappene finner du pendel lås knappen. Ved siden av den igjen er batteri indikasjonen. 

Design

PLS 180 krysslaseren gjør en utmerket jobb når det kommer til nøyaktighet og synlighet. Denne modellen er mulig noe dyrere enn andre merker, men det er det en grunn for. Den er god på  Som et fluk selskap er vi trygge på at dette er topp kvalitet produkt. 

Denne modellen er faktisk testet å falle fra 1 meter som gjør at vi kan si med sikkerhet at den vil fungere om du mister den fra denne høyden eller lavere.  

Det finnes flere utgaver av dette produktet og det vi har valgt å se nærmere på er kit utgaven som det følger med en del ekstra utstyr. Denne er særskilt bra hvis du har tenkt å bruke laseren til innendørs arbeid. Blant annet fordi den inneholder laser deteksjon. 

Bruk

PLS 180 er perfekt når man skal sette opp skillevegger, butikk- og kjøkkeninnredninger, flislegge og tapetsere vegger, installere strøm og legge rør m.m. 

Som mange andre lasere har denne en selvnivellerings funksjon opp til 4 grader. De fleste laseren blinker når den er ute av vater eller lodd, men PLS’en kutter helt ut. Dette gjør at det ikke går an å lese av noen måling slik at det ikke er mulig å gjøre noen feil.

Noe som er ganske unikt med denne laseren er at man kan bruke den når pendel låsen er på. Dette gjør at du kan bruke laseren i vinkler, som f.eks. sjekke at rekkverk på en trapp er rett. 

 

Andre viktige specs

PLS 180 bruker 3 AA batterier til strøm. Den grønne laserstreken bruker mer strøm enn den rød. Du ser på minst 3 timer effektiv bruk før strømmen begynner å bli lav. Hvis du velger denne typen med rød laser øker det levetiden opp til 8 timer. 

vi har sett på modellen som kommer med følgende:

 • 1 st. PLS seilduksveske
 • 1 st. PLS BP5 alkalisk batteripakke
 • 1 st. PLS UB9 universell tak- og veggbrakett
 • 1 st. PLS FS gulvstativ
 • 1 st. PLS MLB magnetisk L-brakett
 • 1 st. PLS GRT4 grønn, reflekterende blink

Hvorfor vi likte den

Nok en krysslaser som er utrolig brukervennlig. Denne er veldig nøyaktig og tåler en støyt. Merket er noe ukjent her i landet, men det bør ikke skremme deg om du ønsker en god krysslaser. 

Fungerer utmerket for amatør, men også for den profesjonelle.

Grønn laser strek som er godt synlig, med bra rekkevidde.

Noe kort batteri levetid.

Hvorfor vi likte den

Nøyaktighet :

Antall laser streker :

Innendørs rekkevidde :

0,3mm på 10 meter

2

30 meter

VÅR DOM:

PLS 180G e et fantastisk produkt med utmerket nøyaktighet og fallsikker opp til 1 meter. Det er desvrre ikke lithium batterier som gjør at levetiden blir noe kort. Dette gjør at den ikke når helt opp i testen

Våres andbefaling:

4.2/5

Legg igjen en kommentar