Borhammer Best I Test [2023]

Hvis du jobber med bygg- eller murprosjekter, vet du viktigheten av å ha den beste borhammeren på markedet. Borhammer er en essensiell del av å legge grunnlaget for andre prosjekter. De lar deg enkelt bore gjennom stein, murstein, betong, sement, asfalt og lage hull for skruene dine som skal settes inn.

Mange bygningsarbeidere og murere liker å bruke borhammer, fordi den er så allsidig med muligheten til å fungere omtrent som en vanlig drill også. De brukes til å skru mens borhammeren brukes til å bore.

Test borhammer

Makita DHP481RTJ, Slagbor
Dewalt DCD99, Slagbor
Milwaukee M18 , Slagbor
Metabo SB 18, Slagbor
HiKOKI DV36DA, Slagbor
1. MAKITA DHP481RTJ, SLAGBOR

Denne borhammeren er et fantastisk verktøy for enhver som trenger en pålitelig drill og som er i stand til å bore gjennom nesten hva som helst. Verktøyet er bygget for å vare, og Extreme Protection Technology som ble integrert i designen har vist seg å være utrolig nyttig. Vi elsker at dette verktøyet er utrolig motstandsdyktig mot all slags skitt eller rusk som blir kastet på det – og at det til og med er i stand til å takle fall fra høyder ned på harde eller røffe overflater.

Ladetiden viser seg også å være utrolig bra, og den rene kraften til denne maskinen alene gir en god grunn til å investere i den. Det er virkelig den beste borhammeren på markedet etter vår mening. Stort dreiemoment på 115Nm, og turtall på 2100/ min og 31500/min  gjør det til et godt utformet og verdifullt verktøy. Noe som alle bør ha i sin verktøykasse. 

Positivt 

Negativt

Vår Karakter:

10/10
2. Dewalt DCD99, Slagbor

DEWALT DCD996P2 er et av de beste verktøyene på markedet, og derfor valgte vi å gjøre det til vårt førsteklasses valg. Borhammeren er bygget med behov fra bygg- og anleggsarbeiderne i tankene. Noe som gjør det til et flott verktøy å bruke hvis du trenger å lage hull for skruer, spiker eller andre store hull på regelmessig eller daglig basis.

Vi elsker de mange funksjonene som dette verktøyet har å tilby. et utmerket verktøy i vår bok.

Positivt 

Vår Karakter:

10/10
3. Milwaukee M18 , Slagbor

Milwaukee har vært et varemerke i lang tid, siden 1924, og er en av verdens ledende innen litiumionteknologi. Merket oser ganske enkelt styrke og kvalitet. Når de samarbeider med selskaper som Screwfix, kan du tilby fagfolkene og seriøse DIYere muligheten til å jobbe med verktøy som ikke vil svikte dem.

Milwaukee M18 borhammer  er et utmerket kraftverktøy som scoret godt i vår test. Det har et av de kraftigste og langvarige batteriet av alle drillene i vår gjennomgang, men det er også den som tar lengste å lade helt opp.

 

Kort sagt er denne borhammeren et supert alternativ hvis du tenker å skaffe deg et slikt verktøy. 

Den har en av testen svakseste dreiemoment, men det er fortsatt høyt nok til å utføre de aller største jobbene. 

Positivt 

Vår Karakter:

8.5/10
4. Metabo SB 18, Slagbor

Utmerket bygget kvalitet, laget i Tyskland. Godt balansert og behagelig å jobbe med. Solid, men lett nok for overliggende bruk. Chucken er laget av stål og kan fjernes – en fin og unik funksjon introdusert av Metabo, spesielt når man må jobbe i trange rom, i for eksempel skap.

Denne borhammeren er faktisk veldig kraftig på hele 110Nm.

Batteriene varer ganske lenge, avhengig av applikasjon. Laderen har en spesiell innebygd luftkjølingsteknologi, som forhindrer at batteriet overbelastes og overopphetes, to hovedgrunner til kortere batterilevetid

Positivt 

Vår Karakter:

9.2/10
5. HiKOKI DV36DA, Slagbor

Verktøy merke som stammer fra Hitachi. Bra kvalitet der ære og respekt står høyt i deres kjerne verdier. Dette merket er fra Japan og de er kjent for å produsere verktøy av kvalitet. Dette er intent unntak. 

Ting du bør tenke på når du kjøper en borhammer

Når du skal kjøpe verktøy ute i det store markedet er det mye å tenke på. Derfor er det lurt å gjøre «research» og føle seg trygg på handelen. Under skal vi fortelle deg noen viktig punkter du alltid bør vurdere før du kjøper et verktøy som f.eks. borhammer. 

Merke

Et produkt er bare så bra som merket. Det er mer enn et navn, farge eller spesifikasjoner. Det er et usagt løfte om kvalitet. Derfor, når du er på jakt etter en borhammer burde du holde deg til merker som er sikre og kjente for kvalitet

Kvalitet

Å velge kvalitet burde være en av de viktigste faktorene i vurderingen din. Det er ikke nødvendigvis at kvalitet koster mest. At drillen f.eks. holder i 1 år kontra 10 år gjør det mer økonomisk å handle kvalitet.

Anmeldelser 

Det ikke produsentene eller leverandørene vil fortelle deg kan du være sikker på at anmeldelsene vil. Kjøpere overalt er klar til å gi deg en tilbakemelding på hvor bra produktet er. Enten på hjemmesiden, eksterne tester eller f.eks. forum. Å oppdage en håndfull av dårlig anmeldelser kan forhindre deg i å kjøpe et dårlig produkt

Pris

Noen tror at pris er en direkte sammenheng med kvalitet. Dette er ikke alltid sant, det hender faktisk at det billigste alternativet er det som er det beste. Så ikke la prisen alene lure deg. På en annen side er det noen veldig dyre verktøy som faktisk er verdt prisen. Derfor igjen, er det lurt å bruke litt tid før du velger hvilke produkt du skal kjøpe. 

Fordelene med en borhammer?

Borhammer kommer praktisk til litt tunge arbeider som en standard drill ikke takler. Ved hjelp av valgbryteren kan en  endre standard drill til  borhammer. I borhammer modus roterer boremaskinen og skaper en fremadgående vibrerende bevegelse. Ved denne bevegelsen begynner borkronen å skyve seg selv inn i materialet. I stedet for det grunnleggende roterende alternativet, gir denne hammerhandlingen ren og rask penetrering i materialet. For å lage hull kan en standard rotasjonsbor også fungere. Men det vil ta mer tid og krefter enn borhammer modus.

Borhammer brukes mest av fagfolk og entreprenører for boring i stor skala i de tøffeste materialene. Enten det er installasjon av elektriske kasser eller andre typer borearbeid på murstein eller lecavegg, kommer borhammersom førstevalg. Selv om det er et verktøy for fagfolk, brukes det mange ganger av hjemmebrukere eller DIYere i forskjellige prosjekter. Vanligvis bruker de borhammeren for å installere hyller eller skap på tøffe overflater.

Ved å sette hammerboret i rotasjonsmodus, kan den gjør det bra som slipemaskin, poleringsputer og stålbørster. I denne rotasjonsmodusen kan borhammeren brukes til å lage pene hull med store hullsager. Den kraftige og tunge oppbyggingen gjør det lettere å kontrollere boret mens du lager de store hullene.

Legg igjen en kommentar