Test Av Fuktmålere – Finn Den Beste Fuktmåleren

Det er nok mange som undervurdere en god fuktmåler.. 

Fuktmålere i seg selv brukes til en ting og det er å måle fukt. Målgruppen som bruker dette verktøyet er flere, snekkere, tømrerer, takstmenn og vedhoggere for å nevne noen. 

Det finnes utrolig mye forskjellige merker og type fuktmålere ute på markedet, derfor kan det føles som forbruker litt vanskelig å navigere seg frem til hvilke produkt som duger! 

Det er dette vi skal hjelpe deg med i denne anmeldelsen av de beste fuktmålerene på markedet akkurat nå. 

Vi har hensyntatt funksjon, pris, kvalitet og det viktigste kriteriet, nøyaktighet. 

 

Test av fuktmåler

Vi har funnet frem til de beste fuktmålerene på markedet slik at du slipper se resultatet under.

HygroMaster-II

9/10

Protimeter Digital Mini

8/10

Aquant-II

5/10

Gann Hydromette

5/10

Fuktmåler campignvogn

Campingvogn er ofte utsatt for fukt. Dette kan det være mange grunner til, f.eks:

  • Vognen står ved vannet
  • Vognen står uten varme store deler av året
  • Vognen lekker

Det at vognen står uten varme store deler av året kan vel være en av hovedårsakene til at så mange campigneiere sliter med fukt. Det er gjerne de som ikke har helårscamping som sliter med dette. Campingvognen står som regel kald og tom stort sett hele vinteren. 

Hvis du mistenker fukt i campingvognen din burde du skaffe deg en fuktmåler får å få bekreftet dette. Hvis du syntes det blir litt stor invitering for å få bekreftet eller avkreftet fukt kan vi være til dels enig. Det du må huske på er at futkmålere generelt har veldig lang levetid og et verktøy du kan ha livet ut. Det kan være andre situasjoner der du er glad for at du har en fuktmåler. F.eks. hjemme når du skal selge huset ditt, sjekke om veden er tørr nok til å brenne eller andre ting. 

Mistenker du fukt anbefaler vi deg at du skaffer deg en fuktmåler til campignvognen din. Du blir mest sannsynlig en populær mann på campingplassen da alle vi låne deg for fukt test. Kanskje du kan ta betalt med en kald øl eller en dram!

Fuktmåler til betong

Betong er eget fag og har man ikke erfaring kan det være veldig vanskelig. Det kan faktisk være vanskelig selv om du har lang erfaring. Tørketiden på betongen er veldig viktig, og tiden det tar kommer ann på mange faktorer. 

Hvis du vil være 100% sikker på et godt resultat bør du bruke en fuktmåler for å indikere om betongen er ferdig herdet. 

Finn en god fuktmåler her

Er den ikke det å du begynner med andre overbehandlinger som f.eks. trykklaster på betongen kan dette få fatale konsekvensen. 

Vær sikker hver gang du støper eller om du bare støper 1 gang. Det er verdt denne investeringen.

Du borer et lite hull (12mm på denne typen) i betongen og med fuktmåleren følger det med et målerør som du  fører ned i betongen. I disse hullene er det ofte høy luftfuktighet, derfor andbafles det at man bruker en senitiv måler. F.eks. hygrostick (tilbehør)

Husk at målingen bør skje over en lenger tidsperiode, minst 24 timer. Viser målingen for høy relativt fuktighet bør sensoren bare stå i hullet. a Da kan du følge med på når betongen er tørr nok til å gå videre i byggeprosessen. 

Skal du sjekke om det er fukt i kjelleren din bør målingene skje over tid. Man bør også prøve å finne ut av årsaken til fukten i kjelleren, før man graver opp hagen og drenerer huset på nytt. Da må man forsikre seg om at fukten skyldes regnvann eller kondens. 

Tipset her er å plassere 2-3 sensorer i forskjellige høyder på kjellerveggen. Avles deretter målerne når det er tørt vær og når det er fuktig/regner. Dette vil gi svar på om fukten kommer fra innsiden eller fra utsiden. 

Fuktmåler til treverk

Det kan være mange grunner til du vil måle fukt i treverk. 

Kanskje du har hatt vannlekkasje i huset ditt. Du har revetopp vegger og gulv for tørk og får du kler det igjen må du sjekke om det virkelig er tørt!

Det holder ikke å kjenne på om treverket er tørt. Huden din har mye høyrer fuktighet enn det vi andbefaler at treet skal ha. Du vilk derfor kke klare å kjenne om det er tørt. 

Men må også passe deg for 2 forskjellige fukt «målere». Den ene er nemlig kun en fukt søker og den andre er fuktmåler. En fuktsøker er gjerne det en takstmann går rundt med. Desverre bruker mange av disse dette på å måle fukt. Det er feil. 

Det er ingen god ide å bruke en fuktsøker på underlag av fliser fordi fruktsøkeren ikke vil fortelle deg om fukten ligger ovenpå eller under membransjiktet. 

Skal man måle fukt på et baderom må man inn i konstruksjoen og måle på f.eks. bunnsvill. Eller måle relativt fuktighet (RF) inne i konstruksjonen. 

Skal du måle fuktighet på materialer er trevirke det enkleste å måle på. Derfor kan det være lurt å ta en slik måling før du kler igjenn veggen. Dette gjør du enkelt ved å måle på noen stendere bortover veggen. Viser fuktmåleren 12-15% er det trygt. 

Det er mange som kjøper materialer fra byggevareforhandler, hamrer løs på bindingsverk og så kommer regnet. Når tak og kledning er på plass da, er du aldri helt sikker hvor tørt bindingsverket er før du faktisk måler det. Det er katastrofe om du plaster på et bindingsverk som ikke er tørt nok. Mugg, sopp og råte vil oppstå relativt fort da veggen aldri vil tørke. 

Fuktmåler til ved

Hvis du selger ved, hogger din egen ved eller kjøper ved er fuktmåler en kjempegod ide. 

Hvis du kun kjøper ved kan du faktisk måle fuktigheten i veden du kjøper. Dette gjør at du kvalitetssikrer deg en god og tørr ved. Det er umulig som forbruker å vite om veden faktisk er tørr og fin før man måler den. 

Dette sikrer deg også mot et bedre inneklima. Halvvåt ved gjør at veden avgir mer røyk. Dette er ikke bra for inneklima, peisen eller pipen. Med sikker tørr gir også veden mer varme slik at du forbruket synker. 

Selger du ved er fuktmåler til ved essensielt etter vår mening. Da vet du hva du selger og du kan med god samvittighet vite at forbrukeren får en fin og tørr ved. 

Du kan enkelt måle fuktigheten på veden din når du tror den er tørr nok. Hvis du måler fra hogsten til ferdig ved kan du også optimalisere prosessen for effektiv tørking. Dette gjør du ved at du får sikker data og du kan teste hva som funker best. Si du lager tømmeret ute kontra inne. Kanskje du blir overrasket over resultat av tørketiden?

Hvis du hogger din egen mener vi også at en fuktmåler er en god invistering. Du vet med trygghet når veden er klar for å gi varme. 

En fuktmåler fungerer optimalt på ved. ved-emne er kort og du kan gjøre målinger på ende veden, gjerne på begge sider. Dette gir en presis og god måling. Det er høy sannsynlighet at målingen du får opp er gjennomgående i hele treemnet. 

Legg igjen en kommentar