Beste Bajonettsag Test [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

bajonettsag test

Hvis du pusser opp, rehabiliterer eller bygger noe nytt kommer denne sagen garantert til å bli brukt, mye.

Dette er en arbeidshest av en sag som har utrolig mange bruksområder.

I denne testen skal vi gi deg tips og råd for at du skal velge den bajonettsagen som passer ditt bruk til den jobben du skal gjøre!

Vet du, denne sagen er et utrolig bra hjelpemiddel til hagearbeid. Rense små busker, beskjære og holde ting nede. Bruk det som argument ovenfor madam’en 😉 

#1 TESTENS ALLROUNDER

Bosch bajonettsag

Super bajonettsag fra Bosch

#1 BEST TIL PROFEN

Milwaukee bajonettsag

Sterk sag og høy kvalitet fra Milwaukee 

#1 BEST PÅ KABEL

Makita bajonettsag

Makita leverer alltid, og det gjør de også med denne bajonett sagen

#2 GOD NUMMER 2 PÅ KABEL

Bosch bajonettsag på kabel

God bajonett sag du kommer til å være godt fornøyd med

BAJONETTSAG TEST

Bosch bajonettsag på batteri

Imponerende bajonettsag fra Bosch. Dette er en sag som både sitter godt i hånden, yter bra med kraft og med et batteri med over gjennomsnittet amp så holder denne lenge. 

Ved bruk av bajonettsag over lenger tid er det viktig å tenke på ergonomisk og da særlig vibrasjon du er utsatt for. Bajonettsagen er bra på dette punktet og verktøyet tar mye av vibrasjonen før den går ut i armene dine. 

Det kan være greit å oppgradere batteri parken din med et litt mer kraftig batteri, vi anbefaler 22volt 8 amp for å slippe bytte av batterier hele tiden. 

Bajonettsagen kan skjære i alt fra trevirke, stål, plast og leca. Husk at du må kjøpe rett sagblad for hver enkelt jobb

Ser du etter en bra allrounder er dette bajonettsagen for deg. Ikke veldig dyr og ikke veldig billig, samtidig som den yter som den skal.

 

Milwaukee bajonettsag

Dette er ekte vare, milwaukee sin bajonettsag har en god kombinasjon mellom å være en god allrounder samtidig som den er veldig sterk! Bajonettsagen opererer med kraftige batterier, REDLITHIUM XC 4.0. Husk at batterier og lader er solgt separat, så du vil trenge dette også om du ikke allerede har noen Milwaukee batterier liggende. 

Denne drar 3000 o/min å river seg lett gjennom trevirke og metaller med topp hastighet. Bajonettsagen har hastighetskontroll med LED lys i front for optimal sikt.

Milwaukee har lagt ned mye tid på design slik at den blir optimalisert med tanke på grep, vibrasjon og ytelse. Det har Milwaukee klart, denne sitter godt o hendene dine og du føler du har full kontroll.

Spesifkasjoner :

Rotasjon; 3000 o/min

Vekt: 3,4  kg (uten batteri)

Makita bajonettsag

Med en 11 amp motor så vil denne sagen gjøre kort prosess på det aller meste du kan klare å kappe med en bajonettsag. Kraften er ikke helt der oppe med noen andre modeller, men det gjør ingen ting. Makita sin bajonettsag er nemlig velbygd og dette er en modell som har eksistert i mange mange år, bare blitt utviklet og forbedret over årene. 

Makitas bajonettsag har hastighetskontroll som gjør at du kan kappe med full kontroll både i trevirke, metall, plast og alt annet du kan kappe med en bajonettsag.

Denne utgaven kommer med 3 stykk blader og kvalitets koffert som du kan frakte og oppbevare sagen din i.

Denne sagen klarer sagblad opptil 30 cm så her kan du kappe over omtrent alt du kommer over.

Makitaen har blitt bygget for for å vare og har gummibelagt beskyttelse som gir deg godt grep og beskytter motoren og andre viktig deler i verktøyet.

Denne veier 4,4 kg som gjør at den veier som gjennomsnittet i klassen sin.

Bosch bajonettsag på strøm

Ikke så store forskjellen på denne og modellen med batteri. Her får du veldig mye av det samme, men mulighet til å jobbe kontinuerlig uten å tenke på å gå tom for strøm.

Bosch er en veldig kjent verktøy produsent og i senere tid har de klart å hevde seg på proff markedet med sine blå verktøy. Grønn er for hobby/amatører. 

Det kan ikke gå så galt hvis du velger å kjøpe denne sagen. Bare tenk nøye gjennom om du trenger kabel eller batteri eller kanskje begge?

Tips og råd

Ser du etter en bajonettsag og er litt usikker på hvem du skal velge? Da har du kommet til rett plass. Vi har sett på markedets beste bajonettsager og gått i dybden på pris, kvalitet og ytelse for å finne den beste bajonettsagen på markedet i dag.

Etter å ha lest denne testen vil du ha bedre forståelse for bruk, forståelse og type bajonettsag som er bra.

Trenger du en bajonettsag?

Ja, ja.. JA, du trenger en bajonett sag. Sagen er et kjært verktøy du kommer til å bruke mye hvis du skaffer deg et. Denne kan brukes til alt mulig og mye mer enn snekring eller oppussing. Denne kapper stål, plast, trevirke, alle typer metaller og den gjør det bra. 

Der denne sagen virkelig skinner er på rivningsarbeider. Skal du pusse opp eller holder på, kommer du ikke til å skjønne at du klarte deg uten. Med denne sagen river du gulv, vegger, tak, leca, murstein og mye mye annet. Det beste av alt, man blir minimalt sliten og du sparer deg for mye bruk av både håndsag og brekkjern.

Mange tror at rivningsarbeid er tankeløst og det er bare å kjøre på. Det stemmer til en viss grad. Det er bare å kjøre på, men det innebærer mye tenking og teknikk for å utføre en rivejobb på en god og sikker måte. Med litt erfaring trenger man omtrent ikke noe mer enn en hammer, brekkjern og bajonettsag for å rive det aller meste.

Hvis man er kreativ, funker denne sagen ypperlig til hagearbeid også. Den kapper små trær, busker og kvister som varm kniv i smør. Så her kan man få litt goodwill av kona for å få lov til å kjøpe et verktøy til!

bajonettsag-test

Bajonettsag på batteri eller kabel?

Dette er et godt spørsmål å stille seg, men for å få svar må man kanskje ha litt erfaring. Vi har gjort våre og skal prøve å gi våre synspunkter på hva du burde velge.

Ytelse

For det første og kanskje det aller viktigste så er en bajonettsag på strømkabel litt mer kraftigere enn en på batteri. Det vil si at skal du kappe, store og tunge ting som f.eks. store limtredragere, leca og murvegger kan det tenke seg at strøm er det beste alternativet for deg.

Tilgjengelighet

Der du trenger en bajonettsag er det ofte ikke tilgang på strøm. Har du det og vet at du i prosjekter fremover kommer til å ha det kan det være lurt å velge bajonettsag med kabel. Det er noe for og imot som man også burde ta i betraktning. Som at ofte er du på trange steder for å kappe, sagen er gjerne over hodet til tider og det kan generelt være utfordrende å drasse rundt på strømkabel. 

Så her må du vurdere litt selv, med kabel får du en høyere ytelelse som gjør at kappingen går raskere, du har ingen begrensninger på hva du skal kappe og du trenger ikke å tenke på at du må lade.

Når det er sagt har undertegnede en bajonettsag på strøm, den fungerer helt utmerket og siden jeg har mange batterier av til bajonettsagen går jeg heller aldri tom for strøm. Det er riktig nok en Hilti som er en proff modell som desverre ikke er tatt med i denne testen, da folk flest ikke trenger en så bra en. 

Holdbarhet

En bajonettsag på batteri går relativt for tom for strøm, det er vanskelig å si akkurat hvor lenge siden det varier på hvilke arbeidsoperasjoner du utsetter sagen for. Men vi hadde aldri kjøpt en bajonettsag på batteri hvis vi kun hadde 2 batterier, vi andbefaler minimum 3 batterier slik at du kan jobbe kontinuerlig. Du tror kanskje ikke du kommer til å bruke sagen så lenge om gangen, men det kommer du til å gjøre når du først begynner.

hastighetvariasjoner

Det er hastighetsinstillinger på modellene vi tar for oss i denne testen. Dette er veldig praktisk av flere grunner, men en av de er at du vil kappe i mange forskjellige materialer. F.eks. så er det å kutte i metall eller stål annerledes enn å kutte i trevirke. På stål vil du gå litt saktere, enn når du kapper stål. Å siden denne sagen kapper det meste er det viktig å ha denne kontrollen. 

Derfor har vi kun tatt med modeller som har denne funksjonen da dette er essensielt på en bajonettsag.

Støvsamling

Det kan være verdt å nevne at det er ingen modeller som vi vet der det finnes uttak for støvsuger eller fastmontert støvsugerpose. Disse verktøyene er ment å jobbe på steder hvor det ofte er mye støv og sagflis rundt omkring. Det er ikke så farlig, men husk å bruk maske når du bruker bajonettsagen. Du produsere ganske fint tre/metall støv med denne sagen og det vil du ikke ha i lungene dine. 

Legg igjen en kommentar