Beste Rotasjonslaser Test [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

En rotasjonslaser er et utrolig bra hjelpemiddel for å få riktige høyder og sikre at f.eks. gulvet ditt blir støpt rett.

 

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 05. januar 2022

#1 TESTENS ALLROUNDER

Leica

Topp kvalitet fra Leica, som vanlig

#1 BEST TIL HJEMMEBRUKEREN

Bosch

Fin rotasjonslaser fra bosch til en rimelig penge

#3

Nedo 

En rotasjonslaser du kommer til å bli fornøyd med

#1 BEST TIL PROFFEN

Topcon

Nøyaktig laser med god arbeids lengde. Bra batterikapasitet. 

#1 Testens outsider

PLS Rotasjonslaser 

PLS med en litt utradisjonell laser som gjør jobben bra

Rotasjonslaser

Når det kommer til å finne den perfekte rotasjonslaseren, spiller det ingen rolle om du er proff eller noen som bare er ute etter å gjøre hjemmet sitt bedre. En rotasjonslaser vil eliminere mye tid og anstrengelse i et prosjekt.

Det man burde dog tenke på er nøyaktigheten på laseren. Her svinger det mye i pris, og for selskaper som driver med f.eks. gulvstøp legger de selvfølgelig litt mer penger i laseren for å slippe reklamasjon hvis det ikke er innenfor kravet. De fleste kommer heldigvis unna med en rotasjonslaser som har + – 2mm på 30 meter.

En rotasjonslaser kan hjelpe deg med å redusere antall mennesker du trenger til å hjelpe deg med å få jobben gjort. Rotasjonslaseren kan også hjelpe deg med å sikre å få mest mulig penger ut ved hvert enkelt prosjekt, med å være effektiv og nøyaktig. De er perfekte for støping og få fundamentene i rett høyde og lik høyde.

De kan også brukes til å sette høyder på vinduer, dører, vegger. Det er mye du kan bruke rotasjonslaser til, faktisk nesten alt. Og når man bruker den føler man seg samtidig trygg på at alt blir rett og i samme høyde.

Du trenger ikke å være erfaren for å bruke en rotasjonslaser. Selv den med minst erfaring kan fint klare å bruke denne og få det til. Det en rotasjonslaser i hovedsak gjør er å skyte ut en laser som roterer konstant i 360 grader.

rotasjonslaser-test

Hva burde man se etter i en rotasjonslaser

De fleste av oss har eid, eier eller har leid et sted å bo. Da er sjansen for at du har brukt et vater iløpet av denne tiden stor. For å bruke et vater trenger du ikke noen bygg utdanning eller masse erfaring.

Har du kanskje noen gang lurt på hvordan entreprenøren klarer f.eks. å støpe bunnplaten, montere alle vinduer i et hus eller få alle dører i lik høyde? De bruker en rotasjonslaser og med en liten investering kan du ha din egen.

Da trenger du ikke en stødig hand eller et godt øyemål mer. 

Viktigheten av selvnivellering funksjon

Det er 2 hovedkomponenter som gjør at rotasjonslaseren kan selvnivellere. Det er en sender og en mottaker. Senderen er som regel monter på toppen av stativet. Denne delen av rotasjonslaseren har faktisk en spinnende diode som sender ut en laserstråle.

Den andre delen av rotasjonslaseren er mottakeren. Mottakeren er som regel montert på en lang stang som vi pleier å kalle avveiningsstang. Denne hjelper deg med å oppdage laserens trålen og vil indikere om den er høyere, lavere eller i vater med laserstrålen.

Hvis du har en selv-nivellerende laser  vil faktisk rotasjonslaseren nivellere seg selv uten å måtte stille den inn selv. De litt bedre modellene klarer å nivellere seg selv inntil 4-5grader.

Dette er en funksjon vi anbefaler på det sterkeste å ha på rotasjonslaseren sin.

Leica Rotasjonslaser

Leica 610 er en av de tøffeste rotasjonslaseren på markedet. Denne vatrer, justerer og kan faktisk måle m2 er noen av funksjonene denne leica modellen har. Den har minimalt med «dill dall» og har høy nøyaktighet.

Leica er det merket som kanskje har det beste renommé i bransjen og du ser ofte landmålere med leica utstyr.

Denne har en arbeidslende på 1100 meter.

BOSCH Rotasjonslaser

Bosch sin GRL400 selv-nivellerende laser bruker et dobbel laser system som gjør det mulig for varierte og presise målinger, uansett om du er innendørs elle rutendørs. Pendleren systemet har en funksjon som gjør at at den blir automatisk balansert og det er en låse mekanisme som gjør at du kan holde den i en vinkel. På toppen av det har laseren 3 forskjellige rotasjonshastigheter og seks lengde innstillinger.

Denne blir solgt som et sett og er laget av høykvalitet materialer. Glasset som beskytter laseren er utrolig sterk og det skal mye til for at knuses. HEr er det bare å bestille og begynne å laservatre! 

NEDO sirius Rotasjonslaser

Nedo sirius er en komplett rotasjonslaser som er laget i tyskland. Den har vertikale og horisontale applikasjoner. Dette er en komplett planlaserpakke klart til å sette igang.

Denne kommer også med en transportpakke som gjør det trygt og oppbevare samt frakte.

Rotasjonslaseren har en nøyaktighet på + – 1mm

Den har et arbeidsområdet på 300m og kommer med 2 års garanti.

Topcon Rotasjonslaser

Topcon RL-SV2S er testens dyreste rotasjonslaser. Dette er den beste kombo laseren for både inne og utearbeider.

Bygget med en innebygd multi applikasjon for horisontal, bakker og vertikal laser 

På 800meter er denne laseren mulig å operer på lange avstander og har et ekstra langt batterilevetid. (120 timer) Dette er for å maksimere tiden ute på  byggeplass, for ja.. Dette er en proff rotasjonslaser som mest sannsynlig kommer til å bli brukt i et firma. Det er der den passer best.

Denne laseren er også mer presis og nøyaktig med hele + – 1mm på 20 meter

PLS Rotasjonslaser

PLS HV2R SYS er laget for å være enkel i bruk. Denne er utformet noe utradisjonelt, men utfører samme oppgaver.

Laseren er best egnet for byggeplasser og er en proff laser.

Den har en nøyaktighet på 2mm på 30meter og rekkevidde på 300 meter.

Legg igjen en kommentar