Beste Dykksag Med Skinne test – De 3 Beste I 2023

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 4 januar 2023

dykksag

I vår dykksag test har vi tatt utgangspunkt i de 3 mest solgte og populære dykksagene på markedet.

En dykksag er et fantastisk bra verktøy. Det kombinerer en sirkelsag og en bordsag. Du får presisjonen til en bordsag, men opprettholder fleksibiliteten til en sirkelsag. 

Dykksag gjør på mange måter bokstavelig talt det den kalles. Den «dykker» ned i materialet ovenfra. 

Merk at du må ha en skinne med dykksagen for at den skal gjøre jobben som den er lagd for. Det vil si at dykksagen følger skinnen som gir deg et ekstremt nøyaktig og rent kutt. Det blir som å holde en en linjal og føre blyanten langs linjalen. 

Støvoppsamlingen til en dykksag kontra bordsag eller sirkelsag er mye bedre. På en dykksag har man helt «hus» rundt sagbladet som gjør at den fanger opp mer sagflis. Dette alene gjør dykksagen meget attraktiv for innendørsarbeid.

Beste Dykksag med skinne test: Våre 3 favoritter

#1 TEST VINNER

Bosch GKT 55 GCE

Fantastisk dykksag fra Bosch. Dette er en sag du kommer til å få MYE glede av. Presisjon og kvalitet er noen av stikkordene. 

Makita SP6000J

Makita med et sterkt bidrag til dykksag klassen. Gjennomført og gjennomtenkt. Absolutt en topp kandidat.

Dewalt DWS520KTR

DeWaltsin dykksag er en flott dykksag med mange gode egenskaper til en ok pris. 

Bosch GKT 55 GCE

Bosch sin dykksag er overlegen. Med denne dykksagen virker det som Bosch har tenkt på alt. Den er presis, sterk og har veldig god ergometriske egenskaper.

Denne dykksagen kombinert med bosch sin styreskinne har du presisjon i hvert kutt samt overlegen kuttoverfalte. Det er ikke vanskelig å andbefale denne dykksagen, meget sterkt leveret av Bosch.

Det skal godt gjøre å kunne sammenligne verktøy produsenter som Bosch, Makita og DeWalt med Festool eller Hilti. Med denne sagen overgår du festool sin dykksag. Den har mer kraft og etter min mening får du mye, mye mer for pengene dine med denne dykksagen. 

Støvoppsamlingen fra denne sagen er også helt fantastisk. Dykksagen 

Makita SP6000J

Makita er et velkjent verktøymerke som alltid lager bra verktøy som i dette tilfellet også.  Denne sagen kutter det meste, men egner seg veldig godt til plater som f.eks. finer. 

Dette er ikke den største dykksagen til makita så hvis du har store tunge jobber er kanskje ikke denne modellen den beste for deg. Når det er sagt har denne sagen gode tilbakemeldinger og bekrefter at denne dykksagen er et topp produkt. 

Denne blir drevet av 12A motor og drar mellom 2000-5200 rotasjoner i minuttet under lite last. Dykksagen har elektronisk hastighets kontroll som vil gi deg konstant turtall. Dette gir deg i praksis et finere kutt som resulterer i et finere håndverk. 

På sikkerhetssiden har makita lagt inn en «treg» start funksjon. Dette er for å forhindre at den starter med maks hastighet for så å ta tak i materialer og gli ut av hendene dine. 

Sagen virker med sagblader på en diameter på 165mm og en 45 tenner sagblad er inkludert. Dette bladet fungerer utmerket for finer, OSB eller andre platematerialer. 

Denne sagen fungerer også med festool skinne, men har du en slik skinne har du mest sannsynlig en annen sag også. 

Makita har også lagt inn en overlasting sikkerhetsfunksjon  slik at du ikke kan ødelegge motoren hvis du kjører sagen for hardt. Da stopper den.. 

Dewalt DWS520KTR

DeWalt sin skinnesagen har fått litt mer kritikk enn de andre skinnesagene. Denne sagen er litt tyngre og dyrere enn de andre modellene. Hvis vi ser på helheten er dette også en grei sag, men vi ville anbefale og heller gå for en bosch eller makita. 

Er du en DeWalt fan gjør du ikke mye galt ved å skaffe deg denne skinnesagen. Den fungere utmerket, men til en litt høyere pris og vekt. 

Viktige ting å tenke på før du kjøper skinnesag

Hva skal du bruke sagen til?

Skal du kutte plater av finer, MDF, OSB eller lignende er skinnesagen et perfekt alternativ. Skal du kappe grovere dimensjoner som f.eks. 2×8 eller annen tykke plank er ikke dette sagen for jobben.

En regel for å vite når man skal bruke en skinnesag er når man vil at noe skal ble presist. Dette er ofte arbeider med interiør som benkeplater eller andre møbel stykker. 

Styrke / Effekt

Etter du har definert hva du skal bruke sagen til er det viktig å finne ut om skinnesagen du skaffer har sterk nok motor til å kappe det du har tenkt å kappe. Dette pleier ikke å være noe stort problem hvis du  bruker sagen til det den er tenkt til å brukes til.

God støvavsug  

Det er stor sannsynlighet at du vil bruke denne sagen innendørs da den er beregnet for finere arbeider. Støvavsug blir derfor et viktig tema i valg av skinnesag. Siden skinnesagene omtrent har hel-lukket deksel som dekker hele bladet har de fleste sagene god avsug. Dette er viktig både for lungene dine, men også renheten rundt arbeidsområdet. 

Kappdybde

Finn ut hvilke dybe du som oftest skal kappe og utforsk om skinnesagen din kapper dypt nok. Denne sagen kan ikke skjære bjelker og grove dimensjoner, og det er den ikke beregnet for heller.  Likevel anbefaler vi at du sjekker dette bare for å være helt sikker. 

2 kommentarer om “Beste Dykksag Med Skinne test – De 3 Beste I 2023”

Legg igjen en kommentar