Hørselvern Test – De 7 Beste På Markedet 2024

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

hørselvern-test

Hørselvern kan brukes til bare mer enn å verne ørene dine mot støy. De blir som en trådløs hodetelefon med mikrofon. Før var det ikke så store forskjellene på de forskjellige hørselvernene.

Nå som de spiller musikk og kan brukes til å prate i telefonen med er det mange flere faktorer som gjøre et hørselvern til et bra hørselvern. 

Vi har sett på markedets beste hørselvern og vurdert de basert på: 

 • Hvor godt de beskytter ørene dine mot lyd
 • Hvor bra lyden i hørselvernet er
 • Mikrofon
 • Komfort

Beste Hørselvern

#1 TEST VINNER 

3M Peltor

Behaglig, god lyd og bra kvalitet på mikrofon. Kan styres på tlf via app.

Peltor WS Alert XP

Topp, topp hørselvern fra peltor. En lydabsorberende mikrofon som fungerer fantastisk

Peltor WS Alert XP

For de som er ute etter et enkelt hørselvern uten radio eller annet «dill dall» Dette er et hørselvern i topp klasse

Hellberg xstream ld

Bra hørselvern for prisen den selges for. Grei kvalitet på lyden og mikrofonen. Kan være noe dårlig støyreduksjon på mikrodon

Litecom

Innebygget komradio med 8 kanaler på frekvens. Fint i fabrikk miljø hvor man må kommunisere samtidig som det er støyende maskiner rundt en

Comtac XPI

Lagd for å brukes på skytebane eller på jakt. Dette er skikkelig hørselvern

DAB+FM Radio

Lagd for å brukes på skytebane eller på jakt. Dette er skikkelig hørselvern

3M peltor WS Alert XPI

Dette er et bra hørselvern hvis vi setter pris opp mot fornuft. Her får du mye for pengene og et hørselvern både hobby og proff kommer til å dra god nytte av. 

Hørselvernet har alt av funksjoner man ser i et slikt hørselvern:

 • Støydempende mikrofon
 • Radio
 • Styring på tlf via app
 •  Bluetooth
 • Medlytting
Mobilapplikasjon
 
WS alert XPI lar deg styret hørselvernet via mobiltelefon. Det vil si du kan høre på musikk, radio, podcast og alt annet du kan høre på via mobilen din. Ringer telefonen, kan du ta den og prate gjennom hørselvernet med en bra støydempende mikrofon.
 
I appen kan du endre innstilliger og funksjoner til hørselvernet ditt. Frykt ikke hvis du ikke er så glad i apper og alt som må styres via telefon. Du kan enkelt bruke hørselvernet med knappene på siden av øreklokkene.
 
Bluetooth
Hørselvernet har en mulitpoint bluetooth som det så fint heter. Det vil si at du kan parre to telefoner sammen på samme hørselvernet. Hvorfor tenker du? Jo, det er mange som har f.eks. jobb og privat telefon. Med dette hørselvernet kan du ha begge telefonene aktive, men du bruker hørselvernet. Ringer det på privat telefonen og du hører på radio via jobb tlf bryter den av radion slik at du hører privat tlf ringer. 
 
Støyreduksjon
 
Som regel når man bruker hørselvern er det for at det er støyende lyder rundt deg. Når telefonen ringer og du skal prate med en kollega, venn eller andre vil du ikke at den du prater med ikke hører hva du sier. Derfor har som regel de beste hørselvern  i dag støydempende mikrofon. Kvaliteten på denne funksjonen er varierende fra hørselvern til hørselvern. 
 
På denne typen er støydempingen bra, men den kunne vært bedre. Sammenligner vi den med storebroren WS alert XP har denne noe bedre støydemping, men så er den noe dyrere i tillegg. Ta en vurdering for ditt bruk, prater du mye i telefonen og er ofte rundt veldig støyende bråk kan det kanskje være verdt å investere noen ekstra kroner i storebroren. 
 

Push to listen og medlytting

Det finnes en mikrofon på hørselvernet som lyden fra utsiden filtreres gjennom. Lyden analysrer og de støyende lydene, lyder over 82dB filtrers ut.
 
Med push to listen funksjon velger du selv når denne funksjonen skal være aktiv. Sitter du f.eks. inne i en gravmaskin uten at noen snakker til deg er det greit å ha denne funksjonen av. Ser du noen nærme seg og skal snakke med deg trykker du enkelt on to ganger så hører du hva vedkommende sier uten å måtte ta av hørselvernet.
 
Har du funksjonen på hele tiden vil du også høre alle de naturlig lave lydene rundt deg som gjør at du automatisk blir mer oppmerksom.
 
Streaming av musikk
 
Du kan enkelt streame musikk via bluetooth på telefoenen din. Om du vil høre på favoritt listen din på spotify, høre på radio eller en spennnende podcast kan du gjøre alt det der. Det du kan høre på gjennom telefonen din, kan du høre gjennom hørselvernet ditt. Lyden i hørselvernet er upåklakelig med tanke på at det faktisk er et hørselvern og ikke et headsett for kun musikk.
 
Vi tror du vil bli posetivt overrasket over hvor bra lyd det faktisk er i disse hørselvernene.
 
Batterilevetid og komfort
 
Hørselvernet har lag batterilevetid og det må man også forvente. Batterilevetiden er oppgitt til hele 73 timer så her kan du jobbe døgnet rundt i 3 døgn. Etter det trenger du mest sannsynlig en oppladning selv og headsettet ditt. Når du våknet opp etter en hvilepause er det bare å jobbe 3 nye døgn. 
 
Hørselvernet er eldig komfortabelt. Det er ingen problem å ha på seg hørselvernet i 8 timer strekk. Man merker faktisk ikke at man har det på seg til slutt.
 
Konklusjon 
 
Alt i alt et veldig bra hørselvern til en fornuftig pris. Hørselvernet er bra på alt, men ikke best på alt. Generelt er dette et solid produkt som du graantert ikke kommer til å bli misfornøyd med.
 
Løp og kjøp!
 
 

3M peltor WS Alert XP

Dette er et hørselvern med omtrent de samme funksjoner og egenskaper som testens vinner XPI. 

 • Støydempende mikrofon
 • Radio
 • Styring på tlf via app
 •  Bluetooth
 • Medlytting
Vi går ikke gjennom funksjonene punkt for punkt som vi gjorde med XPI modellen da disse hørselvernene har samme funksjoner. 
 
Disse hørselvernene har de nye høyttaleren til 3M-patenten som gir en utrolig bra lyd. Du merker bassen, kanskje noen ganger litt på grensen til for mye. Lyd er jo ofte smak og behag, men vi tror de fleste kommer til å syntes lyden er upåklagelig. Det kan være at noen syntes bassen kan være i noe overkant mye.
 
Komforten er som i XPI modellen veldig bra. Disse kan du ha på deg i så mange timer som døgnet teller uten å føle ubehag. 
 
Støydemping på mikrofonene er helt utmerket. Hvis vi siterer en av kundeanmeldelsene på dette produktet skjønner vi raskt hvor bra støydemping det egentlig er på mikrofonene! 
 
«Hadde konferanse møte per tlf mens jeg var ute å kjørte 4 hjuling på bane, de ante ingenting!»
 
Hvis du jobber rundt mye støy og prater ofte i tlf med kunder, venner eller kollegaer er disse helt perfekt. Det høres ut som man sitter inne i et lydtett rom å prater. 
 
Konklusjon
 
Veldig like XPI, noe bedre støyredusering på mikrofon. Du blir ikke misfornøyd med disse hørselvernene heller.

Peltor WS Alert XP

Det er ikke alltid man ønsker masse «dill dall» på hørselvernet sitt. 

Dette hørselvernet fra Peltor er rett og slett kun et hørselvern. Det finnes ikke noe batterier, radio, bluetooth eller app. 

Det er allikevel mange faktorer å vurdere for å avgjøre om hørselvernet er bra.

Hvis du sammenligner disse med hørselvern du f.eks. kjøper på biltema vil du få en annen opplevelse med disse. De demper helt absurd bra, og det føles ut som om man er inne i et trykkammer.

Det er lette og sitter godt på hodet og rundt ørene. Veldig komfortable hørselvern du kan ha på deg hele arbeidsdagen uten problemer. 

Driver du med f.eks. skyting er disse helt topp. Bare pass på at de er vedlig store så skyting med hagle kan skape noe konflikt med hørselvern og stokken.

Peltor har i denne X serien kommet med modeller fra X1 til X5. Det vil si at X1 beskytter minst mens X5 er de som beskytter mest. 

Hørselvernet har delt issebøye som fordeler vekten godt rundt på hodet og gir en følelse at de sitter som støpt til hodet ditt.

Hellberg xstream ld

Hellberg er en annen produsent på markedet og er en sterk konkurrent til Peltor. 

Disse hørselvernene er de billigste sammenlignet med de andre modellene og funksjonene. 

Nå er det jo ikke alltid sånn at det billigste er best eller at det dyreste alltid er best. 

Prisen i denne testen gjenspeiler faktisk hva du kan forvente av de forskjellige hørselvernene. 

Vurder alltid ditt behov opp mot hvilke funksjoner du trenger og om produktet er bra på disse punktene. Her får du et velfungerende hørselvern med alt av de samme funksjonene som toppmodellene til peltor, men ikke helt av samme kvalitet. 

Mikrofonen er litt dårligere på støydemping, det er grei lyd i høyttaleren og det finnes ikke ladning for usb-c eller lignende. 

Det gir jo heldigvis mening da komponentene som er brukt i dette hørselvernet er billigere og med litt mindre kvalitet. 

Det er dog ikke så farlig, for hørselvernet er fortsatt veldig veldig bra. Det er ikke sånn at alle må kjøre rundt i en Porsche, for de aller fleste holder det med en enklere og rimeligere bil. 

Skal du bruke hørselvern på jobben der det støyer mye og du skal i tillegg kommunisere med kollegaer og mennesker på tlf kan det være lurt å investere en tusen lapp eller to mer enn å gå for denne. 

Skal du bruke disse til normal bruk og er ute etter å spare litt penger er dette et topp alternativ.

Litecom

Dette er et litt annen type hørselvern, et litt mer skreddersydd hørselvern som passer utmerket i visse omgivelser.

Jobber man i en fabrikk hvor produksjonene støyer voldsomt, og man i tillegg er avhengig av å kommunisere med kollegaer er dette midt i blinken. 

Hørselvernet har egen frekvens og alle som er inne på denne frekvensen kan høre og prate med hverandre. 

Vi kaller dette et kommunikasjons hørselvern. 

Den kan også brukes i andre sammenhenger f.eks. på skytebanen hvor man ønsker å beholde hørselvernet på samtidig som man diskuterer trefninger og forhold med venner på samme frekvens. 

Utendørs rekkevidde på disse hørselvernene er hele 3km. Så disse er bra hørselvern til jakt for å opprettholde komunikasjon med de du ikke ser.

Du trenger ikke å gjøre annet enn å stille hørselvernet i samme frekvens som resten av gjengen å snakke. Når du ikke snakker avslutter sendingen og mikrofonen skrur seg av. Når du starter å snakke igjen skrur den seg automatisk på. Dette systemet kaller Peltor VOX (voice operated transmission)

Radioen har 8 kanaler på frekvensen PMR 446MHz.

Både mikrofon, lyd og radio er helt i toppklassen for kommunikasjon hørselvern. Trenger du/dere dette kommer dere til å bli fornøyd med Peltor sin LiteCom utgave.

Aktive Hørselvern Comtac XPI Perfet for jakt

Ønsker du hørselvern uten noe annet enn mulighet for å prate uten å måtte ta av hørselvernet?

Da er disse helt topp. Prat med vanlig innestemme og fyr av et hagleskudd sekundet etterpå. Du hører han som snakker til deg like høyt eller lavere enn skuddet! Dette er de beste aktive hørselvern for jakt.

Ikke bare ser comtac tøffe ut, de fungerer like bra som de ser ut. 

Ikke så mye annet å skrive om disse annet enn at det er topp kvalitet i alle ledd.

Komfort er nydelig, sammen med topp beskyttelse mot ekstrem støy samtidig som man opprettholder kommunikasjonen evnen i kritiske øyeblikk. 

Du mister heller aldri hørsel sansen da disse fanger opp den minste lave lyd på lang avstand. Dette er som om å ha på hørselvern uten å merke det før det smeller.

Det er faktisk mange som opplever å høre bedre med disse hørselvernene enn de hører uten, noe som er ganske ironisk. Det betyr et fortrinn i f.eks. jakt scenario. 

Hørselvern DAB radio

Det er mange som ikke liker å være avhegniga å koble seg til telefonen på hørselvernet sitt for å høre på radio. 

Da har Peltor et alternativ og det er hørselvern med DAB radio. 

Her har du mulighet til å lagre opp til 10 forskjellige favoritt radiokanaler.

Hørselvern som fungerer veldig bra til normalt bruk. Arbeid eller gjør andre ting mens du hører på din favoritt radiokanal  

Tenk på dette før du kjøper hørselvern

Hva skal du for det meste drive med mens du bruker hørselvernet? la oss gi noen eksempler på hvorfor det er viktig å stille seg dette spørsmålet. 

Hvis du driver med jakt er det ikke så lurt å ha hørselvern som ikke fanger opp lyd uten ifra. Da vil man som oftest ha det vi kaller aktive hørselvern. Disse redusere skarpe lyder, men forsterker svake lyder og filtrerer de gjennom hørselvernet ditt. 

Jobber du som snekker eller f.eks. maskinfører ønsker man som regel mulighet for radio og tilkobling til tlf slik at man kan bruke hørselvern som headsett der man kan prate i tlf, høre på musikk og samtidig beskytte seg selv mot støy.

Lyd og mikrofon

Er dette noe du skal bruke mye samtidig som det er støyende rundt deg? Vel, da bør du legge litt mer vekt på hørselvern med god støydemping på mikrofon og høyttalere som spiller musikk. 

Komfort

Dette er viktig uavhengig hva man liker, men det kan være tilfeller hvor man burde rette litt ekstra fokus akkurat mot dette. Jobber du mye og bruker hørselvern over lengre perioder kan det være lurt å være oppmerksom på å velge noen hørselvern med spesielt god komfort. 

Legg igjen en kommentar