Katteluke Best i Test – Finn den beste katteluken her [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert  02 januar 2023

katteluke-best-i-test

Vi har sett nærmere på utvalget av katteluker og funnet den beste katteluken som ikke bare funker best for deg og katten din, men som også takler det norske klima veldig bra.  

Når du tar hull i ytterdøren eller veggen din er det viktig å tenke over isoleringsevnen og lukke funksjoner på katteluken

Vi har i tillegg sett på de forskjellige funksjonene til kattelukene og satt de opp mot hverandre i forhold til pris. 

Katteluke Best i test

#1 TEST VINNER 

Sureflap Mikrochip

Testen beste katteluke med avleser for mikrochip for opptil 32 chipnummer. Fungerer også med halsbåndheng

Sureflap dualscan connect

Velbygd og fornøyde kunder. Denne luken kommer med en app som har masse funksjoner som blant annet åpne lukke, registrere og flere brukere

Sureflap connect

Denne hulen kan du åpne og lukke rett fra mobilen. Den gir deg varsel på mobilen når katten din går ut eller inn og du kan gi app tilgang til bekjente når du er bortreist

PetSafe Manuell

Helt standard katteluke uten noe strøm eller app. Denne har 4 veis lås som gjør at du kan slippe katter inn eller ut av luken

Sureflap Mikrochip

Hold ubudne katter ute!
Med sin avanserte selektive adgangsteknologi er Sureflap Microchip  designet for å gi katten enkel adgang til omverdenen, mens man holder andre katter og dyr ute av huset. Den stilles inn til å kun lese microchippen til de kattene man ønsker velkommen inn, og den har mange innstillingsmuligheter samt et intelligent hukommelsessystem.

Ved bruk av radiofrekvensidentifikasjon (RFID-teknologi) fungerer Sureflap mikrochip ved å lese kattens unike microchip ID uten bruk av halsbånd eller annet tilbehør. Når katten nærmer seg katteluken, vil luken reagere ved å kun la programmerte katter slippe inn. Katteluken forblir låst og gir ikke adgang til katter eller andre dyr som ikke er registrert. Katteluken er designet med en manuell 4-veis lås, som gjør det mulig å styre adgangen for de registrerte kattene.

Hvis ikke katten din har operert inn en chip, følger det med en RFID brikke som du kan henge på kattens halsbånd. Dette gjør at katteluken gjenkjenner brikken og åpner luken for katten.

Alt i alt er godt og solid produkt fra sureflap. Dette er en katteluke du ikke kommer til å angre på at du kjøpte. Her får du mye luke for pengene. Husk at katten din kan leve opp til 24 år, så å investere i en katteluke med god kvalitet er lurt. 

Vi legger ved en omtale som en kunde har skrevet om produktet

«Funker utrolig flott hos oss. Måtte ha XXL da vi har Maine coon blanding. Deilig å slippe kattens «venner» på besøk i tide og utide også. Microchippen slipper bare inn riktig katt «

Sureflap DualScan Connect

En topp moderne katteluke som du kan registrere data og styre via mobilen din.

Sureflap DualScan passer godt for deg som har flere katter og ønsker mulighet for å kunne regulere hvilke som skal få gå fritt ut og inn og om noen kun skal holdes inne. Har du 2 eller flere katter og 1 skal ha fri tilgang ut/inn, men ikke den andre så programmerer du enkelt inn dette. Det er enkelt å omprogrammere kattedøren etter hvert som behovene endrer seg.

Her er noen av funksjonene denne katteluken med app har:

 • Åpne og lukke døren rett fra mobilen
 • Angi døren til å låse eller låse opp på angitte tidspunkt
 • Få varsel på mobilen når katten går ut eller inn
 • Gi app tilgang til bekjente
 • Føre statistikk

Det er også en sikkerhetsinnstilling som gjør at om katten som ikke har fri tilgang ut/inn allikevel skulle komme seg ut gjennom fks et åpent vindu, kan den allikevel komme inn igjen i huset med DualScan luken. Det er også 4 veis manuell låsing på luken.

Katteluken kan lagre opp til 32 unike chipnummer så her kan du ha så mange katter du bare orker. Katteluken går på AA batterier så du trenger ikke å tenke på å koble hulen til fast 230V strøm. 

 

Sureflap Connect XXL

Veldig like kattehule som dual scan connect, men denne er litt større og her er alt samlet i en pakke. Her får du med HUB som du trenger for å styre hulen fra mobilen hvis det er ønskelig. 

Har du en maine coon eller andre katteraser som er store, er dette luken for deg. Denne er stor og romslig som gjør at katten din ikke føler at den blir skvist gjennom døren. 

Denne er faktisk så stor at den fungerer fint til små hunder også, genialt. 

Husk at hvis du skal kunne styre katteluken må du ha internett og laste ned en app på telefonene din.

Hvis ikke katten din er chipped følger det med en RFID brikke som du kan henge i halsbåndet til katten din. 

Denne har også en kapasitet på opp til 32 hunder/katter.

Petsafe manuell

Som navnet på katteluken tilsier, en enkel, tradisjonell og manuell kattehule. 

Denne har ikke noen app, chip eller RFID avleser. Her er den en 4 veis lås som gjør at du kan slippe katten din ut og inn. Den kan også låses slik at den kun slipper inn eller ut. 

Hvis du ikke er redd for nabokatten eller at du ikke har noen nabo dyr som kan snike seg inn katteluken og inn i huset ditt er dette et rimelig og ok alternativ. 

Hvis du ikke er så teknisk anlagt er dette katteluken for deg, da den ikke krever annet enn å montering så er den klar til å brukes. 

Katteluke tips

Det er mye å skrive om katteluker og hvorfor du burde eie en.

Ikke bare vil hverdagen bli enklere for deg, men også pusen din. Med en katteluke blir katten mer selvstendig og kan bestemme når den selv vil ut og inn.

Har du opplevd at katten vil være inne når dere legger dere, men noen timer senere når du er i en dyp og god søvn hører du katten skrike og klore på dørene  for den vil ut? Vel, dette er et kjent fenomen og er en av grunnene til at de fleste katteiere skaffer seg en katteluke.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på utvalgte produkter og gå inn på hvem som funker bra og de du burde styre unna.

Katteluke med eller uten Chip (og app)

Før vi ser nærmere på noen utvalgte produkter burde du vite at det finnes to forskjellige typer katteluker.

 • Hvordan virker katteluke med chip – Dette er en katteluke som har en automatisk lås. Det vil si at katten din har et halskjede med f.eks. liten magnet som gjør at Katteluken kjenner igjen katten din. Dette er en trygghet da du vet at det er kun din katt som kan komme inn og ikke noen andre katter. Hvis katten din har operert inn chip kan denne katteluken registrere chipen på katten din. Dette er praktisk slik at det er enklere å holde andre katter ute. Noen av topp modellene i denne klassen kommer også med app som gjør at du kan styre katteluken via mobilen din. 
 • Katteluke uten chip – Dette er en luke som er åpen for «alle». Har du mange katter og bor litt utpå landet kan dette være en fin løsning for deg.

Ting å tenke på før du går til innkjøp av kattehule

LOKASJON

 • Som vi allerede har skrevet litt om, tenk på hvor du bor. Er det lurt at katten min kan gå inn og ut når den selv vil?
 • Plassering av selve kattedøren, vil du ha den i veggen eller vil du plassere den i døren?
 • Skal Kattedøren sørge for gjennomgang for innvendig dører eller selve ytterdør for å komme ut av huset.

STØRRELSE

 • Er katteluken stor nok? Sjekk om katten din vil passe den aktuelle katteluken. De fleste katteluker kommer i forskjellige størrelser.

KLIMA

 • Siden vi bor i Norge er det ekstra viktig å passe på at katteluken tåler kulden. God isolasjonsevne og tett luke er alltid godt om vinteren

Disse produktene er tilpasset klima vi i Norge lever i og ingen av produktene trekker. De har forsegling rundt dørene og isolerer godt så her er varmetapet minimalt.

Skal du gå til innkjøp av en katte dør og faktisk skjære hull i veggen eller døren din, burde du ikke tenkte billigst mulig dør. Du gjør en inngripen i konstruksjonen og det er verdt å spe på med noen hundrelapper ekstra for å få en trygg og god dør som beskytter godt.

Man sparer inn de hundrelappen for mindre energibruk for å holde rommet eller leiligheten varm.’

Produktene over er katteluker som ikke trekker. Man kan være sikker på at når man kjøper fra norske sider er som regel dette alltid en selvfølge. Bestiller du fra utlandet, f.eks. Ebay eller andre nettsider må du lese deg litt ekstra opp på kattedøren du skal kjøpe. Det er ikke sikkert at kattedøren er egnet norsk klima! 

I noen land er det varm året rundt og for de er det like underlig å ha en luke som ikke trekker som det er for oss å ha en luke som trekker. 

Legg igjen en kommentar