Malingssprøyte test 2023

Av: Petter Lund, Sist oppdatert  03. januar 2023

malingssprøyte-test

En malingssprøyte kan gjøre at du maler fortere, bedre og mer presist. Det starter her med å finne ut å velge en malingssprøyte med riktig pumpe, dyse og andre egenskaper du trenger i en god malingssprøyte.

Dagens malersprøyter er utrolig effektive og sprer ikke rundt seg med maling over alt. Dette har gjort at malingssprøytene har blitt mer og mer populært med årene. Prisen på sprøytene har blitt redusert betraktelig og før var det kun «proffen» som hadde slikt utstyr.  

Siden markedet har så å si eksplodert så har utvalget også gjort dette. Det gjør at det blir vanskelig å orientere seg og få oversikt over hvilken sprøyte som er bra og hvilke som du bør styre unna. 

Det skal vi hjelpe deg med i denne testen. 

Malingssprøyte Test

#1 TEST VINNER 

Black & Decker

Solid maskin som maler med et godt resultat. God ergonomisk som gjør at du kan male lenge uten å bli sliten

Bosch PFS 5000

Enkel å bruke med god kapasitet og godt resultat. 4 meter slange som gjør at bosch sin malingssprøyte har god rekkevidde.

Bosch PFS 3000-2

Mindre malingssprøyte for mindre type jobber. Fungerer helt utmerket for de mindre prosjektene dine

Black & Decker

En enkel malingssprøyte som den jobben du forventer at den skal gjøre. 

Den etterlater seg en jevn og fin overflate. Husk at selv om det er så enkelt at du kan pakke ut malingssprøyten fra esken, fylle på maling og begynne å sprøyte så er det ikke like enkelt å oppnå et godt resultat. Eller det vil si, du burde følge noen kjøre regler for å få ut det fulle potensialet av malingssprøyten din. 

Du må bruke en maling som egner seg som sprøytemaling. Dette kan du finne ut av ved å lese om malingstypen du kjøper eller spørre betjeningen ved byggevarehuset. 

Det er viktig at du begynner å sprøytemale på et test stykke før du sprayer ned hele veggen. Når du har stilt på dysen til å levere riktig mengde maling og funnet ut den riktige avstanden fra dysen til veggen kan du begynne. 

Det er viktig å male vått i vått. Det vil si at du overlapper malingen før den har tørket. Dette gjør at malingen flyter inn i hverandre og du får et jevnere resultat. 

Når du maler store flater kan det lønne seg å sprøyte både loddrett og vannrett. 

Når det er sagt så har black & decker modellen en motor på 450W og har en beholder med kapasitet på 1200ml 

Malersprøyten kommer med en slange som er 6 meter lang. Dette gjør at du får en veldig god rekkevidde som effektiviserer malerjobben din.

Maskinen er ikke tung og det gjør at man kan male over en lengre periode uten å bli så sliten

Alt i alt en god maskin for en billig penge. 

Bosch PFS 5000

Dette er en maskin som kan gjøre de litt større jobbene. Denne har en god del større kraft med hele 1200W sammenlignet med black & decker sin på 450W. Du får en mindre beholder, men til gjengjeld får du 2 stk. Hver av de på 1000ml, så 2000ml til sammen. 

Bosch hevder at denne malingssprøyten kan klare å male opp til 3m2 på 1 min som gjør den til en imponerende effektiv malersprøyte. 

Har du et hus som skal males, er dette en maskin som får jobben gjort raskt, effektivt og med et flott resultat. 

Vi anbefaler denne sprøyten på større prosjekter som male hus, tak og store innvendig vegg overflater.  

Slangen på bosch sin modell syntes vi er noe kort, 4meter. Det rekker rundt de fleste plasser, men skal du opp i stige på f.eks. gavlveggen din kan du bli problematisk.

Du har mulighet til å justere dysen:

  • Horisontalt
  • Vertikal
  • Sirkulær

Du kan også enkelt justere mengde maling og luft på dysen. 

Modellen kommer med 3 forskjellige dyser:

  • en som passer til lakkering og glassering
  • En som passer veggmaling

Alt i alt gjør denne malingssprøyten malingsjobben enklere, raskere og mer morsom! 

Bosch PFS 3000-2

Denne malingssprøyten har mange likehetstrekk som storebroren sin, PFS 5000.

Den har mye av de samme egenskapene bare nedskalert i en mindre pakke. Hvis du har noen små enkle prosjekter holder denne i massevis. Passer bra på f.eks. maling av utemøbler.

Motoren er nedskalert fra 1200w til 650W som gjør at kapasiteten på sprøyten minker noe. Her får du malt opp mot 2 m2 pr. min.

Her får du en tank på 1000ml (1l) som du kan fylle på maling eller lakk. 

Slangelegden er redusert til 2meter som gjør at du ikke får beveget deg like mye rundt uten å ta med selve maskinen. 

Som allerede nevnt, ypperlig maskin på mindre prosjekter. Ikke like bra hvis du har tenkt å male f.eks. vegger eller andre ting med en del kvadrat meter. 

Legg igjen en kommentar