Kompressor Test [2020]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 6 mars 2020

Beste Allrounder

5/5

Dewalt DPC6MRC

 • Minikompressor som veier 10,5kg
 • Arbeidstrykk på 8 bar
 • Luftmengde på 170 l/min

Beste Proff

5/5

Dewalt DPC16PS

 • Stor og sterk kompressor
 • Arbeidstrykk på 10 bar
 • Luftmengde på 240 l/min

Mest For Pengene 

5/5

MFT 750/OF

 • Kompakt og sterk kompressor
 • Arbeidstrykk på 9 bar
 • Relativt stor tank for størrelsen på 10 liter

Test av kompressor og minikompressor

Leter du etter en kompressor? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest populære kompressorene og  fortelle deg hvilken kompressor som passer ditt bruk. 

En kompressor er handler ikke bare om å levere luft til et bestemt trykk for luftverktøyene dine. Man burde tenke på faktorer som vekt, støy, størrelse, kapasitet osv. I denne artikkelen har vi tenkt på alt dette når vi har tatt for oss de forskjellige modellene. Lag deg en kopp kaffe og les gjennom testen vår før du bestemmer deg! 

Siden vi har tatt for oss forskjellige modeller i forskjellige prisklasser vil du finne den beste kompressoren for ditt bruk. Det er ikke sikkert du trenger den dyreste og beste alltid. Prøv å vurder hvilke kriterier kompressoren din må for å utføre jobben. Da vil du enklere identifisere den perfekte kompressor for ditt bruk.

Kompressor er det verktøyet som skal drive alt av luftverktøyet ditt! Prester ikke kompressoren prestere ikke luftverktøyet. Derfor er dette en av de viktigste investeringene innen luftverktøy. Vi hjelper deg til å velge riktig, smart og økonomisk! 

Se de beste Kompressorene, under

1.

Dewalt minikompressor

Dewalt sin kompressor er en av testen beste. Den har alle funksjoner de aller fleste leter etter. 

 • Liten
 • Lett
 • Lav støy
 • God byggekvalitet

Denne kompressoren passer best for mindre arbeider som f.eks listverk, foringer og den slags. Skal du stå på taket å skyte rupanel er ikke kompressoren for deg. Kapasiteten er lav siden kompressoren er liten. Skal du bygge større byggverk er heller ikke dette kompressoren for deg. Man vil ikke at kompressoren skal stå å gå hele tiden. Da er det en sjanse for at den blir for varm, og skjærer seg. 

Tenk på om du skal bruke dykkertpistol eller spikerpistol for arbeidene dine. Vi ville anbefale at alt av arbeider du utfører med en dykkertpistol er denne minikompressoren en perfekt match! 

Skal du over på en spikerpistol ville vi anbefale en større kompressor med mer kapasitet. 

Denne minikompressoren kan du enkelt frake rundt og den tar ikke mye plass. Passer perfekt i bilen, hjørnet i snekkerboden eller andre steder du måtte oppbevare verktøyet ditt. 

Billig kompressor

Dette er en kompressor som ikke bare er allsidig og dønn solid. Den er også billig i forhold til hva du får for pengene. Minikompressoren til Dewalt har en utrolig lang holdbarhet hvis du tar vare på den. Dette er ikke et verktøy du bytter ut hvert 2. år.  

Denne kompressoren selges også som pakketilbud. Hvis du har lest testen ser du at butikkene velger å sette denne sammen med en dykkertpistol. Dette for at kompressoren fungerer optimalt med nettopp en dykkertpistol

Hvorfor vi litke den
 • Godt trykk
 • Lav vekt, enkelt å frakte
 • Bra byggekvalitet
 • Enkel å bruke
 • Litt lite kapasitet, men dette er en liten kompressor så det er heller ikke meningen.
Teknisk info

Vekt: 10,5 kg

Motor: 1,5hk

Luftmengde: 170 l/min

Arbeidstrykk: 8 bar

Tankvolum: 6 Liter

Vår Dom

En veldig enkelt, lett og en god allrounder. Driver du med mindre snekkerarbeider er dette kompressoren for deg. Ikke mye å utsette på denne kompressoren da den har alle funksjonene som en kompressor burde ha. God byggekvalitet og kompakt. Dette er en kompressor du garrantert kommer til å bli fornøyd med.

10/10

2.

Dewalt proff kompressor

Denne modellen fra Dewalt har en utrolig god kapasitet og sterk som en hest! Noen av styrkene vi vil belyse

 • Sterk
 • Bra kapasitet
 • Tung, men enkel å frakte
 • Utgang til 2 slanger gjør at denne kompressoren har stor fleksibilitet

Denne kompressoren passer best for de som skal gjøre større jobber. Kompressoren har dobbel tank med kapasitet på 16 liter. Dette er ikke en kompressor du drar med deg rundt for små jobber. Med en vekt på 36kg vil du helst finne et sted den kan stå ut arbeidsdagen. Hvis vi nok en gang tar for oss en tak jobb hvor du skal spikre undertak av rupanel er dette kompressoren for deg. Den har stor kapasitet som gjør at du kan skyte en del før kompressoren må gå.  

Denne har også 2 utganger som gjør at du og kollegaen eller vennen din kan jobbe med hver deres spikerpistol. Dette øker effektiviteten. man trenger ikke nødvendigvis å bruke de samtidig, men man slipper å løpe for å hente spikerpistolen til kollegaen din på andre siden av taket. 

Skal du ha en kompressor for snekkerverkstedet ditt er det å ha 2 utganger veldig effektivt. Du slipper å bytte luftslanger hver gang du skal bytte verktøy 

Dewalt har gjort en god jobb å gjøre denne kompakt. Det gjør at du får en kompressor med enorm kapasitet, men samtidig ikke tar opp all plassen. 

Oppsumering

Hvis vi skal skal ta en rask oppsummering er dette kompressoren som er god nok for proffen. Det er ikke noe galt å skaffe seg denne selv om du er en hobby snekker. 

Det er som vi har skrevet tidligere. vurdere jobben du skal gjøre, deretter kan du gjøre deg noen tanker på hvilke kompressor som passer for denne jobben. Det vil avgjøre om du trenger en proff kompressor eller en litt mindre. 

Vi andbefaler at du kjøper en luftslange på trommel. Luftslanger er håpløst å kveile opp, men med trommel sparer du mye tid, plass og ikke minst irritasjon! Denne typen roterer ettersom du beveger deg med f.eks. spikerpistolen.

Hvorfor vi litke den
 • Veldig sterk
 • Stor kapasitet
 • Bra byggekvalitet
 • Tung, men det er kompressoren i denne klassen
 • Selv med stor kapasitet er kompressoren kompakt og tar ikke altfor stor plass
Teknisk info

Vekt: 36 kg

Motor: 2,5 hk

Luftmengde: 240 l/min

Arbeidstrykk: 10 bar

Tankvolum: 16 Liter 

Vår Dom

En helt super proff kompressor. Denne vil gi deg et smil rundt munnen og en god følese ute på byggeplassen.

Dette er en kompressor som ikke svikter deg, og vil gi deg mange år med glede. Vi syntes dette er et topp valg for de som skal gjøre en jobb som krever mye luft. Hyppig spikring med stor spikerpistol

10/10

3.

MFT minikompressor

Kompressoren fra MFT er en slags mellomting fra proff modellen til Dewalt. Denne har nesten de samme egenskapene som dewalt sin, men nok for de fleste. Tilegg er denne betydlig billigere. MFT er kjent for å produsere gode kompressorer og luftverktøy. Det er relativt ukjent i Norge, men nå begynner de større kjedene å ta inn denne modellen også. 

 • Dette er en liten og kompakt modell som har en stor tank 
 • Bruker litt mindre motor enn Dewalt sine modeller, men hvis du ikke bruker konstant luft er det mer enn nok
 • Mellomtung, men denne har ikke hjul så den må bæres. Den veier 22kg så du klarer det, men ikke optimalt.
 • Denne kompressoren har også 2 utganger, men siden den har noe mindre motor anbefaler vi ikke bruk av 2 luftverktøy samtidig.

Dette er en kompressor som har alle de samme egenskapene som dewalt sine modeller. MFT har utviklet en kompressor som er helt super til hverdagsbruk. Jobber du derimot som tømrer eller snekker blir denne modellen litt  svak. Den har nemlig bare 1 hk motor. Dette har MFT gjort besvisst for å klare å komme ned i pris. Modellen sikter seg mer inn mot de som driver med snekring på hobbybasis. De som ikke bryr seg om man bruker 30-60 sekunder lenger tid på en arbeidsoperasjon. For når denne går tom for luft tar det litt tid før den fylles opp igjen. Det kan være en svakhet hvis du konstant bruker luften. Da kan kompressoren bli varm, og motoren kan bli ødelagt.

MFT sin kompressor har også 2 utganger. Vi anbefaler ikke at man  bruker denne samtidig med et annet luftverktøy. Da vil motoren jobbe konstant, og det er som nevnt ikke bra. Hvis du driver med snekring på fritiden og har et budsjett som ikke strekker seg så høy, er dette et bra alternativ. 

Vi vil også understreke at denne veier 22kg og uten noen hjul til å trille kompressoren kan denne bli i tyngste laget. Hvertfall hvis du har tenkt å dra den med deg rundt omkring. 

Det positivet er at du får en kjempe maskin til en billig penge. Vurder størrelsen på jobben du skal utføre. Er jobben stor og krever hurtig skyting/bruk er kanskje denne modellen litt liten pga. liten motor.

MFT har klart å pakke inn denne kompressoren og gjort den så kompakt som mulig. Designet er elegant og trykket den gir er jevnt og stødig.

Oppsumering

Hvorfor vi litke den
 • Stort tankvolum
 • Bra kompressor til prisen
 • Ganske tung, kan ikke trilles og må derfor bæres
 • Litt liten motor
Teknisk info

Vekt: 22 kg

Motor: 1 hk

Luftmengde: 90 l/min

Arbeidstrykk: 9 bar

Tankvolum: 10 Liter 

Vår Dom

Topp kompressor til en billig penge. Her er det selvøflgelig et kompromiss, og det er motoren. Skal du spare penger får du heller ikke topp modellen. Skyter du ikke konstant, og ikke bryr deg om å vente litt før tanken er full er dette en super modell. 

Har du en middel stor jobb kommer du ikke til å angre deg for at du skaffet deg denne!

10/10

Leave a Reply