Kompressor Test [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

kompressor test

Leter du etter en kompressor? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest populære kompressorene og  fortelle deg hvilken kompressor som passer ditt bruk. 

Innhold i artikkelen

 • Dette er markedets fem beste kompressorer
 • Slik velger du riktig kompressor

Kompressor test

#1 TEST VINNER PROFF

MFT 252  

Stor og robust for de større jobbene. Føles som om man aldri går tom for luft med denne kompressoren

#1 TEST VINNER ALLROUND

DeWalt DPC

Minikompressor som kun veier 10kg med arbeidstrykk på 8bar. Denne er veldig allsidig og vil passe for det aller meste. Kjekk å ha med seg

MFT 750

Kompakt og sterk, stor tank i forhold til størrelsen på hele 10 liter. To utganger for mer effektiv arbeidshverdag 

Metabo 180

Passer utmerket for jakt. Liten, smidig og en utrolig skarp kikkert. En av dine beste venner på jakt. 

Aerfast AC103

Veldig stillegående kompressor med god kapasitet. Lydnivå her er på utrolige 60dB

2.

MFT proff kompressor

Denne modellen fra MFT har en utrolig god kapasitet og sterk som en hest! Noen av styrkene vi vil belyse

 • Sterk
 • Bra kapasitet
 • Tung, men enkel å frakte
 • Utgang til 2 slanger gjør at denne kompressoren har stor fleksibilitet

Denne kompressoren passer best for de som skal gjøre større jobber. Kompressoren har tank med kapasitet på 20 liter. Dette er ikke en kompressor du drar med deg rundt for små jobber. Med en vekt på 50kg vil du helst finne et sted den kan stå ut arbeidsdagen. Hvis vi nok en gang tar for oss en tak jobb hvor du skal spikre undertak av rupanel er dette kompressoren for deg. Den har stor kapasitet som gjør at du kan skyte en del før kompressoren må gå.  

Denne har også 2 utganger som gjør at du og kollegaen eller vennen din kan jobbe med hver deres spikerpistol. Dette øker effektiviteten. man trenger ikke nødvendigvis å bruke de samtidig, men man slipper å løpe for å hente spikerpistolen til kollegaen din på andre siden av taket. 

Skal du ha en kompressor for snekkerverkstedet ditt er det å ha 2 utganger veldig effektivt. Du slipper å bytte luftslanger hver gang du skal bytte verktøy 

MFT har gjort en god jobb å gjøre denne kompakt. Det gjør at du får en kompressor med enorm kapasitet, men samtidig ikke tar opp all plassen. 

Oppsumering

Hvis vi skal skal ta en rask oppsummering er dette kompressoren som er god nok for proffen. Det er ikke noe galt å skaffe seg denne selv om du er en hobby snekker. 

Det er som vi har skrevet tidligere. vurdere jobben du skal gjøre, deretter kan du gjøre deg noen tanker på hvilke kompressor som passer for denne jobben. Det vil avgjøre om du trenger en proff kompressor eller en litt mindre. 

Vi andbefaler at du kjøper en luftslange på trommel. Luftslanger er håpløst å kveile opp, men med trommel sparer du mye tid, plass og ikke minst irritasjon! Denne typen roterer ettersom du beveger deg med f.eks. spikerpistolen.

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 36 kg

Motor: 2,5 hk

Luftmengde: 240 l/min

Arbeidstrykk: 10 bar

Tankvolum: 16 Liter 

Vår Dom

En helt super proff kompressor. Denne vil gi deg et smil rundt munnen og en god følese ute på byggeplassen.

Dette er en kompressor som ikke svikter deg, og vil gi deg mange år med glede. Vi syntes dette er et topp valg for de som skal gjøre en jobb som krever mye luft. Hyppig spikring med stor spikerpistol

10/10

1.

Dewalt minikompressor

Dewalt sin kompressor er en av testen beste. Den har alle funksjoner de aller fleste leter etter. 

 • Liten
 • Lett
 • Lav støy
 • God byggekvalitet

Denne kompressoren passer best for mindre arbeider som f.eks listverk, foringer og den slags. Skal du stå på taket å skyte rupanel er ikke kompressoren for deg. Kapasiteten er lav siden kompressoren er liten. Skal du bygge større byggverk er heller ikke dette kompressoren for deg. Man vil ikke at kompressoren skal stå å gå hele tiden. Da er det en sjanse for at den blir for varm, og skjærer seg. 

Tenk på om du skal bruke dykkertpistol eller spikerpistol for arbeidene dine. Vi ville anbefale at alt av arbeider du utfører med en dykkertpistol er denne minikompressoren en perfekt match! 

Skal du over på en spikerpistol ville vi anbefale en større kompressor med mer kapasitet. 

Denne minikompressoren kan du enkelt frake rundt og den tar ikke mye plass. Passer perfekt i bilen, hjørnet i snekkerboden eller andre steder du måtte oppbevare verktøyet ditt. 

Billig kompressor

Dette er en kompressor som ikke bare er allsidig og dønn solid. Den er også billig i forhold til hva du får for pengene. Minikompressoren til Dewalt har en utrolig lang holdbarhet hvis du tar vare på den. Dette er ikke et verktøy du bytter ut hvert 2. år.  

Denne kompressoren selges også som pakketilbud. Hvis du har lest testen ser du at butikkene velger å sette denne sammen med en dykkertpistol. Dette for at kompressoren fungerer optimalt med nettopp en dykkertpistol

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 10,5 kg

Motor: 1,5hk

Luftmengde: 170 l/min

Arbeidstrykk: 8 bar

Tankvolum: 6 Liter

Vår Dom

En veldig enkelt, lett og en god allrounder. Driver du med mindre snekkerarbeider er dette kompressoren for deg. Ikke mye å utsette på denne kompressoren da den har alle funksjonene som en kompressor burde ha. God byggekvalitet og kompakt. Dette er en kompressor du garrantert kommer til å bli fornøyd med.

10/10

3.

MFT minikompressor

Kompressoren fra MFT er en slags mellomting fra proff modellen til Dewalt. Denne har nesten de samme egenskapene som dewalt sin, men nok for de fleste. Tilegg er denne betydlig billigere. MFT er kjent for å produsere gode kompressorer og luftverktøy. Det er relativt ukjent i Norge, men nå begynner de større kjedene å ta inn denne modellen også. 

 • Dette er en liten og kompakt modell som har en stor tank 
 • Bruker litt mindre motor enn Dewalt sine modeller, men hvis du ikke bruker konstant luft er det mer enn nok
 • Mellomtung, men denne har ikke hjul så den må bæres. Den veier 22kg så du klarer det, men ikke optimalt.
 • Denne kompressoren har også 2 utganger, men siden den har noe mindre motor anbefaler vi ikke bruk av 2 luftverktøy samtidig.

Dette er en kompressor som har alle de samme egenskapene som dewalt sine modeller. MFT har utviklet en kompressor som er helt super til hverdagsbruk. Jobber du derimot som tømrer eller snekker blir denne modellen litt  svak. Den har nemlig bare 1 hk motor. Dette har MFT gjort besvisst for å klare å komme ned i pris. Modellen sikter seg mer inn mot de som driver med snekring på hobbybasis. De som ikke bryr seg om man bruker 30-60 sekunder lenger tid på en arbeidsoperasjon. For når denne går tom for luft tar det litt tid før den fylles opp igjen. Det kan være en svakhet hvis du konstant bruker luften. Da kan kompressoren bli varm, og motoren kan bli ødelagt.

MFT sin kompressor har også 2 utganger. Vi anbefaler ikke at man  bruker denne samtidig med et annet luftverktøy. Da vil motoren jobbe konstant, og det er som nevnt ikke bra. Hvis du driver med snekring på fritiden og har et budsjett som ikke strekker seg så høy, er dette et bra alternativ. 

Vi vil også understreke at denne veier 22kg og uten noen hjul til å trille kompressoren kan denne bli i tyngste laget. Hvertfall hvis du har tenkt å dra den med deg rundt omkring. 

Det positivet er at du får en kjempe maskin til en billig penge. Vurder størrelsen på jobben du skal utføre. Er jobben stor og krever hurtig skyting/bruk er kanskje denne modellen litt liten pga. liten motor.

MFT har klart å pakke inn denne kompressoren og gjort den så kompakt som mulig. Designet er elegant og trykket den gir er jevnt og stødig.

Oppsumering

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 22 kg

Motor: 1 hk

Luftmengde: 90 l/min

Arbeidstrykk: 9 bar

Tankvolum: 10 Liter 

Vår Dom

Topp kompressor til en billig penge. Her er det selvøflgelig et kompromiss, og det er motoren. Skal du spare penger får du heller ikke topp modellen. Skyter du ikke konstant, og ikke bryr deg om å vente litt før tanken er full er dette en super modell. 

Har du en middel stor jobb kommer du ikke til å angre deg for at du skaffet deg denne!

10/10

4.

Metabo 180

Metabo har introdusert en liten kompressor som hovedsakelig er for dykkert pistolene sine. Men ikke la deg lure, denne kompressoren har mange bruksområder. Den er liten og lett som gjør at den passer overalt. Skal du liste inne i huset ditt eller hos en kunde? 

Ja, da er denne enkel å bære med seg rundt og bråker gjør den heller ikke. 

 • Liten modell fra Metabo. 
 • 5 liter tank som gjør det ypperlig til bruk av dykkertpistol
 • Dette er kompakt og sterk kompressor som kommer til å gjøre deg veldig fornøyd

Mange sverger til verktøy merker. Det vil si at kjøper de en Metabo drill ønsker de en Metabo bajonett sag. Vi mennesker har en «tendens» til å bli glad i og sverge til et merke om man føler det leverer bra. 

Det er mange snekkere i norge som sverger til Metabo og med god grunn. De produserer veldig bra verktøy for en ikke altfor dyr pris. Alle som snekrer eller skal begynne å snekre har råd til Metabo, og med Metabo får du proff verktøy av høy kvalitet.

Det er heller ingen forskjell på denne kompressoren, det er bra byggekvalitet. Den bråker ikke mer enn normalt og opprettholder et bra trykk. Altså, som vi kan forvente av en verktøy produsent som Metabo. 

Er du Metabo fan, er det bare å holde stø kurs. Denne kompressoren er like bra som alle de andre topp kompressorene på markedet. 

Metabo 180 er et trygt valg. Det kan ikke gå så galt om du velger denne modellen. 

Oppsumering

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 16 kg

Motor: 1,1 hk

Luftmengde: 90 l/min

Arbeidstrykk: 8 bar

Tankvolum: 5 Liter 

Vår Dom

En veldig bra kompressor. Vær oppmeerksom på at dette er en komprssor som er ment for de litt mindre jobbene. Skal du skyte med spikerpistol blir denne for svak.

Denne modellen egner seg best til for arbeider med dykkertpistol eller andre verktøy som ikke krever veldig mye luft.

Skal du spe på litt ekstra andbefaler vi også slangetrommelen til Metabo.

10/10

5.

Aerfast AC103

Enkel modell fra Aerfast. Det som gjør at denne modellen skiller seg noe ut fra de andre modellen er at den er utrolig stillegående. Med bare et lydnivå på 60dB er ikke dette akkurat noe bråkete sak. 

Det er en kompakt kompressor som har noe vekt, 17,1kg. Sammenlignet med andre tilsvarende modeller er dette i det høyere sjiktet. På den andre siden gjør det den stabil og kompressoren føles kompakt og av høy kvalitet. 

Aerfast er et trygt valg. Det kan ikke gå så galt om du velger denne modellen. 

Oppsumering

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 17,1 kg

Lydnivå: 60 dB

Luftmengde: 103 l/min

Arbeidstrykk: 7-9 bar

Tankvolum: 4 Liter 

Vår Dom

Topp kompressor som passer til deg som ønsker en mer stillegående maskin. Det finnes vel per dags dato ingen kompressor på denne størrelsen som ikke bråker mer. 

Maskinen er ofte på tilbud så følg litt med så kan du gjøre et kupp!

10/10

Viktig ting å tenke på før du kjøper en kompressor

En kompressor er handler ikke bare om å levere luft til et bestemt trykk for luftverktøyene dine. Man burde tenke på faktorer som vekt, støy, størrelse, kapasitet osv. 

Siden vi har tatt for oss forskjellige modeller i forskjellige prisklasser vil du finne den beste kompressoren for ditt bruk. Det er ikke sikkert du trenger den dyreste og den sterkeste. Prøv å vurder hvilke kriterier kompressoren din må ha for å utføre jobben. Da vil du enklere identifisere den perfekte kompressor for ditt bruk.

Kompressor er det verktøyet som skal drive alt av luftverktøyet ditt! Presterer ikke kompressoren prestere ikke luftverktøyet. Derfor er dette en av de viktigste investeringene innen luftverktøy. Vi hjelper deg til å velge riktig, smart og økonomisk! 

Behov

Det første du burde gjøre er å definere behovet og hvilken arbeider du kommer til utføre mest med kompressoren.

Skal du liste, skyte panel eller andre arbeider som en dykkertpistol passer best? Da trenger du mest sannsynlig ikke en stor og sterk kompressor. Du burde tenke på ting som vekt og støy. Når man jobber med lister, panel eller arbeider som krever dykkspiker jobber man som regel inne. Det blir mye flytting, kanskje opp og ned trapper eller inn og ut i forskjellige rom. 

Da er det greit å ha en kompressor som er liten og smidig. 

Kanskje du også jobber inne hos kunder som er hjemme? Da kan det også være et pluss at kompressoren ikke er veldig høylytt. 

Skal du derimot skyte med spikerpistol på for eksempel reisverk er det lurt med en stor og sterk kompressor. Når man har slike arbeider gjelder det å finne en plassering for kompressoren slik at den kan stå mest mulig stasjonert på en plass. Disse kompressorene er gjerne tunge og bråker mye, men det er det en grunn for. De har en enorm kapasitet og derfor veldig fine når man skyter mye. 

Har kompressoren din hjul er det en kjempe fordel, det hjelper kroppen og ryggen din mot undøvendig belastning. Da kan du trille den rundt omkring isteden for å løfte den.

Jobber du ofte sammen med noen og skulle brukt dykkert/spikerpistol samtidig? Da er det viktig å kjøpe en kompressor med 2 uttak.

Tips i bruk av kompressor

Hvis du merker at kompressoren din arbeider under høy belastning altså at den går omtrent hele tiden. Den rekker aldri å ta en pust før motoren må dra i gang for å fylle på mer luft. 

Da kan det være greit å ta en evaluering at du trenger en kompressor som er litt større. Jobber kompressoren din under konstant kjør reduserer du holdbarheten betraktelig. I verste fall kan du brenne motoren og kompressoren blir ødelagt. 

Da har du 2 valg, enten jobbe på en annen måte slike at du ungår konstant bruk av dykkert/spiker pistol over en lenger periode. Eller kjøpe en større kompressor. 

 

Legg igjen en kommentar