Båndsliper – Best I Test [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

Beste Proff

5/5

Makita 9404J

Beste Allrounder

5/5

Metabo 75

Mest For Pengene 

5/5

Makita 9911

Leter du etter en båndsliper? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest populære båndsliperene  og  fortelle deg hvilken sliper som passer ditt bruk. 

Det er ikke alltid åpenbart hvilken funksjoner som er de viktigste og hvilke som er mindre viktig. I denne testen har vi gjort denne jobben for deg! 

Det er hovedsaklig to maskiner som blir brukt til sliping og det er båndsliper og eksentersliper. 

For å fjerne tvil, en båndsliper er mer kraftig og passer perfekt til  grov sliping av f.eks. benkeplate, gulv eller andre større jobber. Har båndsliperen funksjon som gjør at man kan justere hastigheten, blir dette også en finsliper. Dette gjør at den kan gjøre en vel så bra jobb som en eksentersliper.

Vi har kun tatt for oss båndslipere i denne testen.

Leter du etter eksentersliper, har vi gjort en test på noen av markedets råeste! Les testen her

Båndsliper test

1.

Makita båndsliper 9404J

Denne båndsliperen har en utrolig bra kraft og den gjør en utmerket jobb for støvoppsamling. Dette er en maskin du aldri kommer til å angre på at du kjøpte!

Makita er kjent for god kvalitet og holdbarhet. Denne arbeidshesten klarer du ikke å slite ut. Tilbakemelding fra brukere som har denne modellen fra så tidlig som 90 tallet bruker denne fortsatt idag. 

Makita sin båndsliper har selvfølgelig hastighets kontroll som gjør at du har full kontroll under sliping. Tro oss når vi sier, kjører du denne på maks hastighet fjerner du MYE trevirke på kort tid.

Hastighetskontroll gjør også at du kan finslipe med full kontroll. Velger du et sandpapir med fin korn vil du få et kjemperesultat. Dette gjør denne modellen til en helt super allrounder.

Eier du en gammel bolig og vurdere å slipe ned gulvet isteden for å bytte det? Denne båndsliperen klarer jobben og med et litt grovkornet sandpapir går det også fort!  

Støy og ergonomi

Dette er et verktøy man ofte ender opp å bruke lenge om gangen. Det gjør at det er noen andre faktorer enn effektivitet som burde vurderes. 

Det ene er selvfølgelig støy. Vi vil som hovedregel si at bruker du elektriske verktøy bruker du hørselvern. 

Makita sin båndsliper gir 85dB på maks effekt noe som er lavt i forhold til utfordrerne i denne klassen. Faktisk er denne båndsliperen en av de mest stillegående i klassen.  

I bygg og anlegg bransjen snakker vi sjeldent om ergonomi, men dette er noe bransjen får mer og mer fokus på. En båndsliper kan man gjerne bruke 8 timer i strekk, den vibrere, «drar» og kan bråke.

Makita har hatt ergonomi i fokus når de har utviklet denne båndsliperen

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 4,8 kg

Effekt: 1010W

Bånddimensjon: 100×610 mm

Mål: 334x143x157 mm​

Vår Dom

Makita sin båndsliper er en effektiv sliper som gjør store slipejobber veldig mye enklere. Vurdere du å slipe ned gulvet eller andre store jobber er dette «go to» verktøyet. 

Bra ergonomi som gjør at du kan holde på mye lenger uten å bli utslitt. 

Automatisk båndsentrering slik at du sikrer samme resultat selv om du må bytte slipebånd. 

Regulerbar båndhastigeht som gjør at du har full kontroll på slipejobben! 

10/10

2.

METABO BÅNDSLIPER

Tøff og slitesterk beltesliper med robust konstruksjon for økt holdbarhet, lav vibrasjon og ergonomisk håndtak for optimal komfort.

Sterk motor med enorm arbeidskapasitet.

Justerbar hastighet for økt kontroll, fjerning av materiale som gir en overlegen finish.

Kabelutgang designet for å holde kabelen borte fra arbeidsområdet og slipebåndet for økt sikkerhet. Flott for fjerning og forming av bestand, lakk og maling, fjerning av gulv og terrassebord, restaurering av møbler og generelt snekkerarbeid. 

Støy og ergonomi

Det er ikke så mye annet å skrive om da denne har alle de samme funksjonen som makita modellen over. 

Det er begrenset hva man kan gjøre anderledes på en båndsliper av premium kvalitet og dette koker ofte ned til hvilke verktøy merke man foretrekker. 

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 3,4 kg

Effekt: 750W

Bånddimensjon: 75×533 mm

Mål: 440×130 mm

Vår Dom

Metabo sin båndsliper har mange om ikke alle funksjoner som Makita sin båndsliper har.

Her kan du velge det ene eller det andre og få like godt resultat. Grunnen til at vi gir Metabo en stjerne mindre er utelukkende pga pris, Metabo sin modell er noe dyrere. 

9/10

3.

Makita 9911

Makita sin båndsliper 9911 er en helt utmerket båndsliper. Denne er utrolig prisgunstig for hva du får igjen. Dette er en kompakt kraftpakke som fikser de flekste jobber. 

Den er litt mindre enn modellene over, men til gjengjeld sparer den oppbevaringsplass. 

Man må som alltid vurdere jobben opp mot verktøyet. Skal du slipe ned et helt gulv er modellene over et bedre alternativ. Har du noen mindre slipejobber passer denne utmerket. 

Motoren på denne modellen er 650W så sammenlignet med toppmodellene over er dette en liten gutt. Det trneger nødvendigvis ikke å bety at den fungerer noe dårligere. Som sagt over, vurder verktøyet og behovet etter jobben du skal gjøre.

Støy og ergonomi

Denne modellen har et lavere lydnivå da motoren er mindre. Det vil ikke si at den ikke støyer og du må påregne hørselvern mens du jobber med denne. 

Når du jobber med grovt sandpapir og høy hastiget vil du merke at denne «drar». Du må hele tiden jobbe for å holde den igjen slik at den ikke forsvinner nedover emne eller hva du pusser. Dette gjelder alle modeller, selvfølgelig.  

Hvorfor vi litke den
Teknisk info

Vekt: 2,7kg

Effekt: 650W

Bånddimensjon:  76×457 mm

Mål: 262x132x141

Vår Dom

Makita sin båndsliper 9911 er en båndsliper som er mer rettet mot hobbysnekkeren. Den er enkel, lett og effektiv.

Selv om vi skriver hobby, kan denne også passe like fint til proffen. Kommer selvsagt an på jobben du skal utføre. Som snekker kan det være en ide å skaffe seg begge.

10/10

Legg igjen en kommentar