Radonmåler Test – Invester i Helsen Din

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 31 januar 2023

Radon måler kan være en billig investering for helsen din. Det å vite gjør at du kan ta tiltak. 

Av de rudt 3300 lungekrefttilfellene vi har i norge hvert år er radon medvirker til rundt 370 av disse! 

Les testen og finn ut hvilken radonmåler du burde skaffe deg og begynn overvåking av radongassen hjemme nå!

radon-måler-test

Radonmåler Test

Etter undersøkelser, sammenligninger av bruker anmelderes, profesjonelle tester både i innland og utland samt testet vinner produktet selv over 2 år har vi kommet frem til at Airthings wave er den beste radonmåleren på markedet.

Radonmåleren er enkel å montere, bruke og lagrer data om radonnivåene i rommet den står.

#1 TEST VINNER 

AirThings Wave

Batteridrevet radonmålet med rask indikasjon av radon nivåer. Denne kobles rett til tlf via Bluetooth og app 

Airthings Home

Batteridrevet radonmålet som du kan lese av verdiene rett fra skjerm uten app!

Testens vinner: Airthings Wave

Aithings wave er en batteridrevet randonmåler. Selskapet Airthigns som selger disse radonmålerene er norsk, noe som er litt ekstra morsomt! 

Måleren kommer godt innpakket med bruksanvisning for både montering og bruk. Du begynner med å henge denne måleren i taket, laste ned opp og koble deg på via bluetooth. 

Merk at fra du monterer til du får lest av noe tall går det rundt en uke. Airthings Wave trenger nemlig denne tiden for å kalibrere seg og gi deg riktig data i retur. 

Etter dette så får du oppdateringer ned til timen gjennom hele året! Du kan også få en rask status ved å ta hånden/fingrene dine oppunder radonmåleren. Den vil da lyse grønt, gult eller rødt avhengig av mengden med radon den leser av akkurat da.

Det er flere ting som følger med på kjøpet. Den overvåker også temperatur og luftfuktighet som kan være artig å følge med på over tid. 

Etterhvert som tiden går kan du enkelt lese av grafer som gir deg en visuell oversikt over verdiene og hvilke tidsperioder de er høye eller lave. 

Etter å ha brukt denne i 3 år nå, har jeg funnet ut at på soverommene er det høyere nivåer av radon på høsten. Da passer jeg på å lufte litt ekstra på soverommene og verdiene blir lave igjen. Dette er noe jeg aldri ville gjort hvis jeg ikke hadde hatt denne radonmåleren.

Konklusjon

Dette er en billig investering for helsen din! 

Statens strålevern anbefaler regelmessig målinger for radon i alle bygninger. Dette er noe å ta på alvor og begynne måling. 

Hos oss har du hjulpet både på psyken ved å slippe bekymringen rundt radon og forhåpentligvis helsen!

Tips: Hvis du har soverom i plan 1 kan det være lurt å ha en måleenhet i hver ende av husets soverom. 

Airthings Home

Ønsker du en enkelt radonmålet du kan flytte rundt i huset, hytta, leiligheten eller andre steder? Da er dette radonmåleren for deg. 

Denne trenger du ikke å tenke på å måtte laste ned noe app eller andre ting for at den skal fungere optimalt. Her henger du radonmåleren på veggen eller andre steder. Husk at denne må være i rommet den skal måle i minst 24 timer før du får riktig data.

Radonmåleren kommer med 3 AAA batterier og en stor skjerm  det er enkelt å lese av måleresultatet.

Radonmåleren måler gjennomsnittet av radonnivå langsiktig og kortsiktig. Begge avlesningene kan du lese rett av måleren. 

Hvis du ønsker rask avlesning rundt omkring huset uten digital lagring er dette et flott produkt. Du mister mulighet til å eksportere måleverdier til datamaskin eller skrive ut grafer.

For oss er dette dealbreaker, men selvfølgelig må du vurdere bruken opp mot funksjonene. Hvis du vil måle mange rom, forskjellige steder eller ikke er så glad i data er dette måleren for deg. 

Konklusjon

Kjekk liten sak som gjør akkurat det den skal gjøre. Leser av radon og gir deg gjennomsnittlig målinger kort og langtid. 

Denne måleren fungerer utmerket og ønsker du rask måling i mange forskjellige områder, løp og kjøp. 

Spørsmål og svar:

Kan man måle radon selv?

Ja, med airthings radonmålere kan du måle og holde oversikt over radonnivå i huset ditt året rundt.

Hva skal radon ligge på?

Direktoratet for strålevern sier at radon ikke burde i overstige 100 Bq/m. Hvis det gjør det er det andbefalt å gjøre tiltak.

Hvilken radonmåler er best?

Airthings Wave

Legg igjen en kommentar