Test Drill – De 5 Beste På Markedet [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 02 januar 2023

drill-test

Ser du etter en drill for profesjonelt bruk eller litt over middels hjemmebruk? Da er du kommet til rett plass. Vi har tatt for oss de beste drillene til den beste prisen på markedet. 

Alle drillene er av høy kvalitet og ingen vil skuffe deg. De har dog noen forskjellige spesifikasjoner som kan passe deg bedre enn andre.

Les denne testen for å finne den drillen som passer ditt bruk best!

Beste Drill test

#1 TEST VINNER PROFF

DeWalt DCD997

En utrolig bra drill med høy dreiemoment. Drillen er en av de drillene med lavest vekt i testen

#1 TEST VINNER AMATØR

Makita DDF482RTJ

En drill som gjør det den skal. Enkel å bruke, robust og god batterilevetid.

Bosch GSR-18V-110 C

Sterk, rask og høy kvalitet. Dette beskriver Bosch sin drill bra, men du må betale for det

Milwaukee M18

En outsider som hamler fint opp med både Dewalt og bosch sin modell. Fint valg hvis du allerede har milwaukee verktøy

Hikoki DS18DBSL

Solid modell fra Hikoki, gamle gjengen fra Hitachi. Bra drill, med lav vekt som går på bekostning av at den er svak og treg

DeWalt DCD997

Dewalt DCD997 er bygget på grunnmuren i deres forrige modell, DCD996 premium. For øyeblikket, vil du ha vanskeligheter med å finne en bedre modell i dewalt sin samling av driller. Hvis du allerede har brukt en 996 modell vil denne drillen føles veldig lik og vi finner mye av de samme egenskapene i den forrige modellen. 

Spesifikasjoner som er verdt å nevne:

Drillen har 3 forskjellige hastighetskontroller med en børsteløs motor. Det er 11 posisjoners momentkontroll som gjør at du ikke skrur skruene f.eks. for langt inn. Det følger med belteklemme i stål til å koble drillen i belte ditt. 

Chucken (delen helt foran på drillen som spinner rundt) har en veldig høy hastigh.

Dewalt har satset tyngre og tyngre på sitt «tool connect» system. Det er en app hvor du kan se hvor verktøyet ditt er og hvor det sist var. Som bruker kan du aktivere og deaktivere drillen, og det er mange driftsfunksjoner i samme app. Driftsfunksjonene er det lettere å sette seg inn i når du har drillen å hånden. Liker du ikke tanken på dette er det ikke noe farlig. Drillen kan fint brukes uten app.  

Dreiemomentet er utrolig bra og på hele 95nM og en hastighet på 2000o/min er dette en sterkt og rask drill. Med 5,0 Ah batterier er levetiden også bra. 

Med en vekt på 2,2kg på en så kraftig drill er det enkelt sagt en drill som er lett og som gjøre den lett å jobbe med.

Alt i alt, er dette en topp drill som passer til deg som bruker drillen ofte og stiller høye krav til den. 

Makita DDF482RTJ

Makita sin drill er en topp drill. Hvis vi sammenligner den med DeWalt sin drill er nok denne modellen  hakket under, men kanskje det beste alternativet til deg som bruker drillen til hjemmebruk. (en gang i mellom) Dette er testens eneste drill som vi mener hører hjemme i amatør kategorien.

DeWalt har kostet på seg noe bedre byggekvalitet og flere funksjoner, men det er ikke sikker du trenger dette. Er du en hobbysnekker som bruker drillen din en gang i mellom er dette en ypperlig drill. Du får kvalitet og alle funksjonene til en topp, topp drill. 

Drillen har et dreiemoment på 62nM og turtall på opptil 1900 o/min. Dette er noe under Dewalten, men så er den også dyrere. Dette vil holde for folk flest, men hvis du ofte skrur lange skruer, eller skrur i noe hardt, borrer i noe hardt kan DeWalt drillen være et bedre valg.

Makita har en teknologi de kaller XPT (extreme protection technology). Dette gjør at verktøyet er bedre beskyttelse mot støv og vann. 

Makita drillen er noe lettere enn dewalt sin, mye på grunn av komponentene som er brukt i drillene. 

F.eks. er chucksen til makita av hardplast, mens Dewalt sin er av metall. Vekten på makita drillen med standard batteri er på 1,7kg.

Grepet og følelsen er noe makita ofte får skryt av. Man føler at drillen sitter godt i hånden og at den generelt føles bra å bruke. Dette er noe du mest sannsynlig kommer til å oppleve om du skulle velge denne drillen.

Bosch GSR-18V-110 C

Proff drill fra Bosch som leverer som Bosch alltid gjør, perfekt.  Drillen kommer med 4,0Ah batterier, noe som er litt dårligere enn DeWalt sin modell. 

Å sammenligne denne med Dewalt sin drill er mer rettferdig enn Makita sin da dette er en proff drill, lik dewalt sin. 

Her har ikke bosch spart på noe og det er tydelig at dette er deres topp modell. 

Her får du også eget håndtak om momentet blir fort hardt å holde igjen med 1 hånd. Dette sier noe om hvor høy nM det er på denne drillen, for det er høyt. Har du satt momentinnstillingen på maks og drillen i laveste gir må du holde med begge hendene ellers kan det bli skummelt for håndleddet ditt.  Drillen har hele 110nM og gjør den enormt sterk. 

Du kan også justere hvor høyt dreiemoment du skal skru med. Drillen har 3 forskjellige innstillinger for dette. 47, 85 og 110nM.

Drillen klarer maks 2100 o/min som gjør den rask nok. 

alt i alt en topp drill fra bosch som er noe dyrere enn DeWalt sin modell som gjør at den ikke når helt opp denne gangen. 

Milwaukee M18

Nok en proff modell som lett kan hamle opp med hvilke som helst drill. Milwaukee er et verktøy merke som har vokst hos det norske folk. Det er flere og flere forhandlere og flere og flere brukere. Det er selvfølgelig en grunn til dette. Milwaukee lager bra verktøy til en bra pris.

Denne drillen har et skyhøyt nM på hele 135, testens høyeste. Her må du virkelig holde deg fast ellers blir du med drillen rundt for denne gir ikke opp. 

Med 2000 o/min er drillen rask og du skrur lange skruer inn på noen få strakser. Milwaukee har en avansert chuck som de hevder gir bedre grep på bitsen. 

Motoren er en børsteløs motor som er både designet og produsert av Milwaukee selv. Drillen veier 2,1kg som gjør det til en grei vekt å jobbe med over tid. Ikke den drillen som er best til å skru gips, men da trenger du heller ikke en så sterk drill. 

Har du flere Milwaukee verktøy i samlingen din er dette et topp valg. Batteriene passer om hverandre og du kommer ikke til å bli misfornøyd med denne drillen.

Makita DDF482RTJ

En helt ok proff drill fra Hikoki som leverer bra. Hvis vi sammenligner de opp mot testens andre modeller når denne desverre ikke helt opp. Pris derimot er den nokså bra, men med noen få hundrelapper mer kan man få noe bedre som f.eks. dewalt sin modell. 

Denne drillen kan man plassere i kategorien proff drillen til amatøren. Dette er fordi den holder til de aller fleste oppgaver for proffen, men ligger ikke helt i øvre sjikt. Men for amatøren er dette et bra alternativ til en proff drill og til en billigere penge. 

Drillen har 70nM som gjør den til testens svakeste proff drill hvis vi ser utenom makita sin.

Den har også et turtall på opptil 1800 o/min som også gjør den til testens tregeste. 

Det er ikke så mye mer å skrive om denne drillen, men for prisen er det et ok kjøp. Du kommer ikke til å bli misfornøyd, men det gjør du ikke med noen av drillene i testen. Det handler enkelheten om det beste kjøpet, til den beste prisen for ditt behov

Legg igjen en kommentar