Spikerpistol Test – Se Markedets Beste Spikerpistoler Her [2023]

Av: Petter Lund, Sist oppdatert 04. januar 2023

Det finnes mange typer spikerpistoler ute på markedet. Du har papp, dykkert, krampe og spikerpistol. I tillegg er det forskjellige varianter av disse. Skal du ha pistolen på batteri eller med luft? 

Vi har gått gjennom hele markedet og funnet de beste pistolene i hver kategori. Hvis du ikke er helt sikker på hva du trenger skal vi gå gjennom steg for steg hvor de forskjellige pistolene passer lenger ned i artikkelen. 

spikerpistol-test

Spikerpistol

Dette er en pistol som skyter tradisjonelle spiker som du ville spikret reisverket på en ytter- eller innervegg på huset ditt. Typisk grove dimensjoner av trevirke er stikkordet for bruken her. 

Spikerpistol på batteri eller luft?

Før du kjøper deg spikerpistol må du ta et valg om du skal ha pistolen på batteri eller på luft. Velger du spikerpistol på luft må du i tillegg kjøpe kompressor og luftslange for at spikerpistolen skal virke. Du må også huske på å velge en kompressor som er sterk nok til å drive spikerpistolen. 

En kompressor til en spikerpistol er gjerne litt stor og tung. Derfor kan det være viktig å tenke på om du har en fast plass til dette gjennom prosjektet ditt slik at du slipper å slite deg ut på å flytte den hele tiden. 

Vi har gjort en teste av de beste kompressorene, klikk her for å lese den

Kjøper du spikerpistol på strøm vil du trenge batteri(er). Siden disse krever en del strøm. Toppmodellene skyter opptil 700 spiker på en ladning, så du kommer et godt stykke. Markedet går mer og mer over til strøm da kapasiteten og kraften på disse maskinene begynner å bli bra. Men til noen jobber passer fortsatt luft best. F.eks. hvis du skal spikre undertak av rupanel hvor man krever stor kapasitet og hyppig skuddfrekvens. 

 

Dykkertpistol

Dykkertpistol skyter smalere spiker. Disse er ment for mindre jobber som f.eks. montering av listverk. Siden spikeren er tynn, etterlater den seg et veldig lite hull som blir mindre synlig. Faktisk så lite synlig at det ikke er nødvendig å sparkle igjen hullene. Dette ble særlig godt mottatt etter listene ble levert ferdig malt. 

Dykkertpistol på batteri eller luft?

Her mener vi det er klare fordeler å investere i en dykkerpistol på batteri. 

Som oftest bruker man dykkertpistol inne og i mange forskjellige rom rundt omkring i huset. Derfor er det veldig kjekt å slippe kompressor og luftslange som man må flytte rundt på hele tiden. Du kan enkelt gå rundt å spikre f.eks. listverk uten å tenke på annet enn å fylle på med dykkspiker. 

Siden kapasiteten på disse maskinen har blitt stor ser vi ingen grunn til å kjøpe med luft. 

Bruker du dykkertpistol inne på et verksted i f.eks. møbelmontasje og har luft tilgjengelig er det selvfølgelig en annen situasjonen. Men for folk flest vil batteri egne seg best.

Krampepistol

En krampepistol skyter såkalte kramper. Dette er en U-formet spiker som ofte brukes på platekledning. Ligner på en stift som går på anabole steroider. Med en U-formet spiker får man platene til å sitte bedre på veggen. 

Krampepistol på batteri eller luft?

Her går det mye på det samme som dykkerpistol. God bevegelighet er viktig faktorer og det oppnår du med en krampepistol på batteri.

Pappspiker

Pappspiker brukes ofte på utendørsplater, som f.eks. asfalt, GU (utvendig gips), shingel, takpapp ol. Disse spikerne er som regel korte, med stort hode. Magasinet er oftest rundt, siden spikerne kommer i runde coiler. 

Pappspiker på batteri eller luft?

Når du bruker pappspiker skyter man oftes mye om gangen. Det er ikke uvanlig at som oftest arbeider man ute med en pappspiker pistol som gjør den mer egnet til luft. 

Er dere som regel rigget med en kompressor på byggeplassen kan det være lurt å velge pappspikerpistol på luft og ikke på batteri. 

Det skal sies at batterier er ikke noe dårlig alternativ, men du burde hvert fall ha noen batterier på ladning mens du jobber.

Andbefalt Spikerpistol

Basso Spikerpistol

Basso har alltid vært bra på spikerpistoler. Her får du en pålitelig og enkel spikerpistol på luft til en fornuftig pris

Andbefalt Spikerpistol på batteri

Milwaukee Spikerpistol

Milwaukee har bygget en skikkelig spikerpistol med denne modellen. Skyter opp til 700 spiker på 1 lading

Andbefalt Spikerpistol på batteri

DeWalt Spikerpistol

Kompakt, kvalitet og holdbarhet er noen av stikkordene på spikerpistolen til Dewalt

Anbefalt dykkertpistol på batteri

Makita Dykkertpistol

Lett dykkerpistol som ikke etterlater seg noe annet enn hullet fra dykk spikeren

Anbefalt dykkertpistol på batteri

Milwaukee dykkertpistol

God batterikapasitet, ergonomisk perfekt. Alt du ser etter i en god dykkertpistol er i denne

Anbefalt dykkertpistol på batteri

Dewalt dykkertpistol

Dewalt sin dykkertpistol er en solid dykkertpistol som leverer det du forventer av Dewalt.

Anbefalt krampepistol på batteri

Makita krampepistol

Gjør jobben bra, og et verktøy du kan stole på. Ikke overaskende fra Makita

Anbefalt pappspiker pistol 

Basso pappspiker pistol

Basso sin pappspiker pistol er behagelig å bruke, klikker sjeldent og gjør jobben du forventer av den 

Spikerpistol på og uten batteri test

Basso Spikerpistol

Basso sin spikerpistol er en helt utrolig fin spikerpistol. Denne henger seg sjeldent og eller skyter dobbel spiker på et enkelt trykk. 

Denne spikerpistolen kan du enkelt justere trykket som gjør at du kan justere hvor dypt inn i treverket du skal spikre. Den kommer også med bøyle som du kan henge på stigen, i beltet eller andre steder det måtte passe seg. 

Med denne spikerpistolen kan du enkelt bygge reisverket til et helt hus om du ønsker. Den takler alt av utfordringer du skulle slengt etter den. 

Spikerpistolen skyter spiker på lengden 50-90mm som dekker behovet til alle type jobber du utfører med dette verktøyet.

Den har et ergometrisk gummibelagt håndtak som gjør at den sitter godt i hånden din. Spikerpistolen er velbalansert som gjør at belastningen på særlig handleddet ditt  ikke blir så stor. 

Basso spikerpistolen har en funksjon som gjør at den automatisk stopper når det er igjen 3 spiker i magasinet. Dette gjør at den ikke kiler seg og man kan enkelt lade nye spikere. 

Med denne modellen kan du jobbe raskt. Kapasiteten er 3 spiker i sekundet. Det er det får som klarer, men om du er rask på labben så kan det gå unna med denne pistolen. 

Teknisk informasjon:

 • Magasinvinkel: 21 grader
 • Magasinkapasitet: 50-90mm spiker
 • Hastighet: 3 spiker/sek
 • Lydeffekt dB: 104,7
 • Vekt: 3,3kg

Milwaukee spikerpistol på batteri

Nydelig spikerpistol på batteri fra Milwaukke. Denne både ser og føles tøff! Bra ergometri som gjør at man kan jobbe lenge med dette verktøyet uten å bli særlig sliten. 

Med 5,0 Ah-batteri holder denne ca. 700 skudd noe som er imponerende.

Milwaukee benytter flere teknologier for å gjøre spikerpistolen deres driftsikkert. Blant annet finner vi:

 • Ready to fire teknologi. Dette forhindrer forsinkelser mellom skuddene.
 • To modus instillinger 
 •  Dry fire lockout 
 • Funksjon som hindrer å avfyre skudd hvis magasinet er tomt

På spikerpistolen kan man enkelt dybdejustere hvor langt inn man skal skyte spikeren. Dette optimalisere sluttresultatet på jobben du gjør. 

Totale vekten på denne spikerpistolen med 5,0 Ah batteri er på 5,1kg. Det er noe mer enn en maskin på luft, men man må huske på at man ikke ahr luftslange hengende etter seg. Dette gjør at maskinene på batteri kan oppleves mer velbalansert i hånden. 

Teknisk informasjon:

 • Spenning: 18V
 • Spikertype: 50-90mm
 • Magasin vinkel: 30-34 grader
 • Magasinkapasitet: 51
 • Vekt med batteri 5,1kg

Dewalt spikerpistol på batteri

En utrolig bra spikerpistol fra DeWalt. Selv om maskinen ser kompakt ut og kanskje litt tung er den ikke det. Faktisk veier den kun 4,1 kg.

Denne spikerpistolen skyter spiker på 50-900mm lengde og har en sterk børsteløs motor. Faktisk så har dewalt sin spikerpistol 2 hastighetsfunksjoner som maksimere utnyttelsen og nøyaktigheten hvis du skyter små eller store spiker. 

Dewalt har en funksjon som gjør at du kan sette den på enkelt skudd eller serieskudd, samme prinsipp som et automatgevær faktisk. Prinsippene er også de samme. Med enkeltskudd oppnår du høyere presisjon og nøyaktighet. Med serieskudd øker du produksjonshastigheten, men det blir vanskeligere å være nøyaktig. 

Dewalt har mekanisk slagmekanisme som gjør at den tåler store belastninger/slitasje. Maskinen fungerer fint ned mot -20 grader og opp mot 50 varmegrader, med minimalt behov for rengjøring og service. 

Dybdejusteringen sitter fint plassert like ved tommelen når du holder maskinen. Dette gjør at du raskt og enkelt kan finjustere dybden til du har den perfekte instillingen. 

Denne maskinen er merket med Dewalt sin Perform & protect merke som er et intern merke de gir verktøyene sine som oppnår en vis kvalitet. I dette tilfellet, god sikkerhet, lite vibrasjoner og ergonomisk godt verktøy. 

Teknisk informasjon

 • Magasinvinkel: 30-34 grader
 • Spikerlengde: 50-90mm
 • Magasinkapasitet: 55 spiker
 • Vekt: 4,1 kg

Dykkert pistol på batteri test

Makita sin dykkertpistol på batteri er en vel gjenomført dykkertpistol.

Dette er en maskin du får mye ut av for pengene. Nesten alltid når du pusser opp eller rehabiliterer vil en dykkertpistol komme til nytte. Da er det ekstra deilig at den går på batteri slik at du får full bevegelighet rundt på arbeidsplassen. Man bruker heller ingen tid på å rigge seg opp med kompressor og slange som har krøllet rundt seg selv flere ganger. 

Andre ting man bør tenke over er at denne lille saken ikke tar noe plass. Hvis du slipper luftslange og kompressor og kun klarer deg med denne lille saken har du gjort plass til mye annet viktig. 

Dykkertpistolen har lite led lys i front slik at du får optimal sikt der du skyter. Annen relevant info er at makita sin dykkertpistol har beskyttelses system på batteriene. Det vil si at maskinen slår seg av når batterier blir lavt slik at du ikke får en total utladning som forringer levetiden på batterier. 

Dykkerpistolen er også utstyrt med sikkerhetsbryter som du burde bruke fra første stund. Det er som en sikring at det ikke går av et skudd i løse luften. 

Teknisk informasjon

 • Spikerlengde: 15-35mm
 • Magasinkapasitet: 110
 • Lydnivå: 92dB
 • Vekt med batteri: 2,4kg

Milwaukee Dykkert pistol på batteri

Dette er topmodellen til Milwaukke og her får du en topp dykkertpistol. Spekket med den siste teknologien på alt av funksjoner.

Har du mye eikelister eller annet trevirke som er hardt er dette maskinen for jobben. Den er sterk og skyter gjennom med ønsked dybde på det meste. Det må nevnes at batterisystemet passer til alle Milwaukee M18 batterier. 

Denne dykkpistolen med et 2,0Ah batteri kan skyte opptil hele 1200 spiker. Det er ganske mange lister.

Hvis tar et pust med magen og setter dette i perspektiv:

 • Vi tar for oss en standard dør hvor man vanligvis spikrer rundt 44 spikrer. Det vil si at man på ett batteri kan liste rundt 27 dører! 

Ulike munnstykker oppbevares inni verktøyet som er et kjempe pluss. Da er det mindre sjanse for at man roter de bort.

Tekniske informasjon

 • Spikerlengde: 15-54mm
 • Magasinkapasitet: 110
 • Vekt : 3,1kg

DeWalt Dykkert pistol på batteri

Nok en toppmodell, denne fra Dewalt. Et verktøy merke de aller fleste kjenner til. 

Denne dykkertpistolen kan se litt klumpete ut på bilde, men i virkeligheten er den en snerten fin sak på bare 2,6 kg.

Det er ikke så store forskjellen på denne og milwaukee sin modell. Mye av vurderingen burde ligge i hvilke merke du har mest av fra før. Siden disse ikke selges med batterier, vil totalkostnaden ble en del mindre om du allerede kan bruke batterier som du har.

Maskinen kan skyte opp mot 4 spiker/sek som er raskere enn du noen gang vil trenge. Den er utstyrt med børsteløs motor som kan skyte i furu eller hardtre som eik uten problemer.

Teknisk informasjon

 • Spikerlengde: 15-54mm
 • Magasinkapsitet: 110
 • vekt: 2,6kg

Makita Krampepistol på batteri test

Fin liten krampepistol fra Makita. 

Denne har justerbar krampedybde som hjelper til med å få den innfestningen som er optimal for det du skal feste.

Krampepistolen har bra batterikapasitet og den holder hele 3000kramper som er imponerende for en så liten sak.

Ergometrisk godt verktøy med gummibelagt håndtak som gjør det behagelig å jobbe med over tid. 

Maskinen har bøyle som gjør at man kan ha den i beltet, på gardintrappen eller andre steder hvor det er beleilig å henge den fra seg.

Makita sin krampepistol tar kramper med bredde på 10mm og lengde 10, 13, 16, 19 og 22mm

Teknisk informasjon

 • Magasinkapasitet 98
 • Vekt: 2,4kg

Basso pappspikerpistol

God å driftssikker krampepistol fra Basso. Denne er enkel å jobbe med og føles kompakt i hånden.

Denne skyter pappspiker på 19-45mm som burde dekke kapasiteten til enhver jobb med pappspiker.

Jobber du med platekledning av utvendig vegg, tak eller begge deler er en slik maskin et must. Jobben går sikkert 20X fortere enn å måtte håndspikre disse pappspikerne. 

For å sikre god drift kan det vært luft å helle en dråpe eller  to med olje ned i nippelen hvor luftslangen kobles på. Dette gir god smøring gjennom papp spikerpistolen.

Teknisk informasjon

 • Magasinvinkel: 16 grader
 • Magasinkapasitet: 120 spiker
 • Luftforbruk: 1,72l
 • Spikerlengde: 19-45mm
 • Vekt 2,3kg

Legg igjen en kommentar